Hlavní obsah

Jihlava vyrovnala z ničeho, štve po remíze na Vysočině boleslavského Ščuka

Jihlava

Favorizovaní fotbalisté Mladé Boleslavi v předehrávce 27. kola nejvyšší soutěže jen remizovali v Jihlavě 1:1 a dali všanc svoji dosavadní třetí příčku ligové tabulky. Celek z Vysočiny vybojoval v honbě za záchranou cenný bod.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Jan Kalabiška z Boleslavi, Peter Šulek z Jihlavy a Jasmin Ščuk.

Článek

Hosté vedli až do 77. minuty, v níž vyrovnal parádní dělovkou z 25 metrů k tyči Hronek. „Jihlavští dali gól téměř z ničeho," postěžoval si Jasmin Ščuk, autor vedoucí branky Boleslavi. „My jsme přitom druhý poločas kontrolovali, bohužel jsme ale nezvýšili na 2:0. Přitom jsme si vytvořili snad sedm šancí. Je strašná škoda, že jsme střetnutí nedotáhli do vítězného konce," stýskal si.

Rovněž boleslavský kouč Karel Jarolím litoval, že jeho mužstvo nepřidalo druhý gól. „Teď musíme čekat, zda nás nepřeskočí Liberec," štvalo ho. Trenér navíc netušil, zda nepřišel o útočníka Chramostu, který musel střídat už ve třinácté minutě. „Má pochroumaný kotník," mrzelo ho.

Hipp musel zapracovat na psychice hráčů

Jarolím nechtěl rozebírat, zda měla být za zákrok jihlavského Mišůna na Kalabišku nařízena v 71. minutě ve prospěch jeho týmu penalta. „Z lavičky jsem to neviděl tak dobře, abych mohl být objektivní," tvrdil.

Jihlavští plichtu brali. „Za enormní bojovnost jsme si ji zasloužili," domníval se brankář Jan Hanuš, který svůj tým několikrát skvělými zákroky podržel. „Kdyby soupeř vedl o dva góly, bylo by zřejmě po zápase. Naštěstí se tak nestalo. A Peťa Hronek se pak na druhé straně v pravý čas trefil, střílí na jaře důležité branky," pochválil spoluhráče.

Kouč celku z Vysočiny Michal Hipp prozradil, že po předchozích nezdarech v Liberci a doma s Bohemians 1905 musel zapracovat na psychice hráčů. „Apeloval jsem na ně, aby nepřistoupili k utkání ustrašeně. Se značným přispěním výborného Hanuše jsme si dobře počínali v defenzívě a čekali jsme na svoji příležitost. Ta v závěru přišla," radoval se Hipp. „Za obrovskou dřinu jsme si remízový konec zasloužili," byl přesvědčený.

Reklama

Související témata: