Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slavia 0:0Vršovické bezvládí pokračuje, derby gól nepřineslo

Praha

Vršovice dál zůstávají bez krále. Po podzimní remíze 2:2 neměl vítěze ani duel 27. ligového kola, v němž se fotbalisté Bohemians 1905 rozešli se Slavií bez branek. Klokani se tak drží šest bodů nad sestupovými příčkami. Sešívaní zase vědí, že už neskončí lépe než pátí, což jim k postupu do pohárové Evropy může, ale také nemusí stačit.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Kanonýr Slavie Milan Škoda (vlevo) v souboji s Michalem Šmídem z Bohemians

Článek
Fotogalerie

Zápas postrádal úvodní oťukávací fázi, začalo se hned šancemi na obou stranách. Nejprve se domácí bek Havel zjevil na malém vápně soupeře a jeho šanci slávisté zblokovali na roh. Za sešívané vzápětí odpověděl Mešanovič, jehož střelu z dálky Zlámal s námahou vyrazil. Klokani byli přece jen aktivnější, Schick se prodral do vápna, jeho pád na trávník byl ovšem příliš okatý a ochotnický.

Další minuty byly podobné. Klokan Schick trefil tyč, o chvíli později zase Zlámal lapil Mešanovičovu bombu a Škoda z dorážky vysoko přestřelil. Druhá část prvního poločasu už tak dramatická nebyla. Slávistům nicméně průběžně dělal velké problémy čiperný Mosquera, jehož nejednou zastavili jen za cenu faulu.

Po přestávce mohli udeřit jako první slávisté, Mešanovič ovšem tečovanou střelou v 53. minutě trefil břevno. Kapitán sešívaných Škoda pak po souboji s Krchem žádal penaltu, na sudím Jechovi si ji ovšem nevymodlil.

Klokani si svou šanci nechali na standardku. Gól mohl paradoxně dát Švec, který u Botiče hostuje z Edenu a podle předzápasových zpráv neměl vzhledem k dohodě klubů hrát, Pavlenka si ovšem s jeho šancí poradil.

Sedm minut před koncem střídající slávista Zmrhal připravil šanci Škodovi, jenže gólman Zlámal mu ji vzal ještě dřív, než kanonýr stačil zakončit.

Po remíze 0:0 tak platí, že Bohemians 1905 vyhráli jediný z posledních sedmi vzájemných ligových zápasů.

Fotbalová Synot liga - 27. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Jech - Moláček, Pochylý. ŽK: Jirásek - Mihalík, Hušbauer, Bořil. Diváci: 5000 (vyprodáno).
Bohemians: Zlámal - Čögley, Krch, Šmíd, Havel - Švec - Acosta, Bartek (90. Gajič), Jirásek, Mosquera - Schick (67. Akulinin). Trenér Pivarník.
Slavia: Pavlenka - Bořil, Bílek, Deli, Frydrych - Mihalík (68.Kenija), Hušbauer (88. Piták), Souček, Barák - Mešanovič (68. Zmrhal), Škoda. Trenér Uhrin.

Reklama

Související témata: