Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Plzeň 2:0Mistrovská Plzeň padla, její rekordní vítěznou šňůru ukončila v přesilovce Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Magera (penalta) 1 : 0
83. Baroš 2 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Vlastní rekord v počtu vítězných ligových zápasů v řadě (16) fotbalisté Plzně nevylepšili. Už v pozici čerstvých mistrů podlehli v sobotním duelu 28. kola nejvyšší soutěže na půdě Mladé Boleslavi 0:2. Góly obstarali ve druhém poločase z penalty Lukáš Magera a střídající Milan Baroš. To už hosté hráli bez vyloučeného Aleše Matějů. Středočeši si výhrou pomohli v boji o třetí příčku, která zajišťuje příznivější pozici v předkolech Evropské ligy. Navíc protáhli sérii neporazitelnosti na 14 zápasů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pavel Čmovš z Mladé Boleslavi (vpravo) a Michael Krmenčík z Plzně bojují o balón.

Článek

Hosté, kteří si mistrovský titul zajistili už před týdnem, vyrukovali na Boleslav v silné sestavě. V té původní figuroval i útočník Michal Ďuriš, ovšem při rozcvičce si poranil kotník. Nahradil jej hrdina duelu na Spartě Michael Krmenčík. V brance dostala šanci dvojka Petr Bolek, kvůli kartám pauzíroval David Limberský.

Dlouho se na trávníku nic zajímavého nedělo, až po půlhodině zahrozil z přímého kopu domácí Jakub Rada. Se zdí však přestřelil také břevno. Krátce poté musel Bolek likvidovat prudkou střelu Jasmina Ščuka. Vzápětí Středočeši vyprodukovali v útočném pokutovém území dva menší závary, ovšem obrana Viktorie všechny pokusy o zakončení zblokovala.

Před přestávkou tak málem udeřili hosté. Přihrávka z levé strany pronikla na zadní tyč, kde číhal Milan Petržela, jeho rána prolétla těsně kolem levé tyče. Stejný hráč se v 65. minutě blýskl individuální akcí, na jejímž konci zatřásl břevnem.

V 67. minutě hasil Aleš Matějů faulem brejk Boleslavi, sudí Příhoda mu udělil červenou kartu. Přesilovku domácí využili bleskově: po souboji Petržely s Alešem Čermákem dostali Boleslavští výhodu pokutového kopu, který Magera s přehledem proměnil. Razítko na vítězství dal v 83. minutě střídající Milan Baroš.

28. kolo fotbalové Synot ligy:
FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)
Branky: 68. Magera z pen., 83. Baroš. Rozhodčí: Příhoda - Pochylý, Arnošt. ŽK: Kysela - Baránek. ČK: 67. Matějů (Plzeň). Diváci: 3751.
M. Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada (46. Takács) - Jánoš, Čermák, Kalabiška (60. Přikryl) - Magera (79. Baroš). Trenér: Jarolím.
Plzeň: Bolek - Rajtoral, Hubník, Baránek, Matějů - Hrošovský, Kolář - Petržela (72. Řezník), Kopic, Kovařík - Krmenčík (83. Fořt). Trenér: Krejčí.

Reklama

Související témata: