Hlavní obsah

Knokautoval spoluhráče, který musel do nemocnice. Pak Magera sestřelil Plzeň!

Zvedal se po faulu z trávníku, když v tom inkasoval tvrdou ránu míčem do obličeje. Záložník Mladé Boleslavi Jakub Rada se skácel k zemi, nevěděl, co se s ním děje. Knokaut ze dvou metrů však nepřišel od protihráče, nýbrž od parťáka Lukáše Magery, jenž se snažil přímý volný kop rychle rozehrát! Byl to tak silný náraz, že Rada musel o poločase vítězného ligového duelu s Plzní (2:0) střídat a byl převezen do nemocnice.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský útočník Lukáš Magera slaví gól proti Plzni.

Článek

„Bylo to nešťastné, strašně moc mě to mrzí. Chtěl jsem to co nejdřív rozehrát a takhle to dopadlo. Moc se Kubovi omlouvám," soukal ze sebe po utkání Magera. Otřesený Rada byl po ošetření na trávníku transportován do nemocnice. „Má zřejmě otřes mozku," pověděl trenér Středočechů Karel Jarolím.

Ve druhém poločase už Magera pálil správným směrem, když proměnil pokutový kop. Proti Petru Bolkovi stál podruhé během krátké doby, v nedávném semifinále MOL Cupu mu plzeňský gólman penaltu lapil. Tentokrát byl vítězem Magera. „Dal jsem si záležet, vyšlo mi to dobře," uvedl boleslavský útočník.

To už hosté hráli bez vyloučeného Aleše Matějů. Domácí přesilovku využili ještě jednou, když se do střelecké listiny zapsal Milan Baroš. „Přečkali jsme šanci Petržely, navíc došlo k vyloučení. Po první brance jsme měli zápas pod kontrolou," radoval se Jarolím.

Jarolím: Každý zápas je pro nás finále

Jeho tým si významně pomohl v boji o třetí místo, o které soupeří s Libercem. Bronzová pozice totiž zaručuje zařazení do pozdější fáze předkol Evropské ligy. „Ještě před zápasem v Jihlavě jsme koukali i na druhé místo, jenže jsme tam jen remizovali. Teď už si hledíme jen třetího místa. Je to o nás, Liberec k nám přijede v posledním kole. Pro nás je nyní každý zápas finále," podotkl Jarolím.

V Boleslavi skončila rekordní vítězná série Plzně, která čítá 16 utkání. Západočechy to však mrzet nemuselo, jelikož mistrovský titul už získali před týdnem. „Měli jsme cíl, ten jsme splnili minulé kolo. Na domácích byl znát větší hlad po třech bodech. Utkání bylo o prvním gólu, který dala Boleslav. Porážky k fotbalu patří, jednou přijít musela. Jsem rád, že jsme se zapsali rekordní šňůrou do historie českého fotbalu," řekl trenér čerstvých mistrů Karel Krejčí.

Na jakém místě skončí letos Mladá Boleslav v lize?
Na druhém
9,3 %
Na třetím
74,8 %
Na čtvrtém
15,9 %
Celkem hlasovalo 1846 čtenářů.

Reklama