Hlavní obsah

Sparta - Liberec 3:0Dočkal hattrickem z asistencí nasměroval Spartu ke druhému místu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Krejčí 1 : 0
39. Juliš 2 : 0
51. Konaté 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Kvalifikace Ligy mistrů už by fotbalistům pražské Sparty uniknout neměla. V utkání 28. kola Synot ligy porazili Liberec hladce 3:0 a drží pětibodový náskok na třetí Mladou Boleslav. Mužem zápasu byl reprezentant Bořek Dočkal, který třemi asistencemi připravil góly pro Krejčího, Juliše a Konatého. Slovan klesl na čtvrté místo, start v evropských pohárech už měl ovšem předem jistý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha oslavuje gól proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Tlak na druhou příčku Sparty ještě stoupl, když ještě před začátkem utkání na Letné dokázala Mladá Boleslav porazit mistrovskou Plzeň. Středočeši se tak přiblížili na dva body, před Slovanem měli svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného čtyřbodový náskok.

Letenská sestava není stále ideální, třeba kapitán Lafata se vrátil jen na lavičku náhradníků a reprezentant Krejčí v nouzi začal jako levý obránce.

Už začátek domácím ukázal, jak těžká práce je čeká. Liberec zahrozil hned z první standardky, kapitán Pokorný po rohu jen těsně přestřelil branku. Také Spartě úvodní standardní situace nahrála, míč se odrazil k Marečkovi a po jeho tvrdé ráně k tyči gólman Hladký demonstroval, že je nachystaný zastoupit Koubka, který spolu se Shalou a Pulkrabem proti svému kmenovému klubu nastoupit nemohl.

Po měsíci a půl zase vedli o dva góly

Letenští se silou vůle přece jen dopracovali k očekávanému tlaku, jenže Konaté pálil jen těsně vedle a Dočkal zase v nadějné pozici trefil jen obránce. Ve 32. minutě se už sparťané dočkali. Dočkal našel centrem od brankové čáry Krejčího a nový levý bek ve skluzu napálil míč pod břevno. O sedm minut později pak Dočkal vysunul Juliše a také mladý útočník se za nabídku odvděčil gólovou střelou.

Sparta si tak ještě do přestávky užívala pocitu, jaký už zapomněla. Vedla o dva góly, což se jí naposledy stalo 20. března v derby proti Slavii (3:1)...

Hned po přestávce bylo favoritovi ještě líp. Dočkal složil hattrick z asistencí, vysunul do sóla Konatého a Afričan gólmana Hladkého prostřelil.

Domácí tak v klidu dokráčeli k potřebným třem bodům. Nebyla by to však jarní Sparta, aby nepřišla zase o nějaké hráče. Tentokrát o stopera Brabce, který si ve středovém kruhu zbytečně vykoledoval osmou žlutou kartu a ligová sezóna pro něj skončila. Vácha bude za čtvrtou žlutou ve středu v Brně také stát.

Fotbalová Synot liga - 28. kolo:
Sparta Praha - Slovan Liberec 3:0 (2:0)
Branky: 32. Krejčí, 39. Juliš, 51. Konaté. Rozhodčí: Hrubeš - Vlasjuk, Hock. ŽK: Brabec, Vácha - Bartl, Machuča. Diváci: 8817.
Sparta: Bičík - Zahustel (80. Vácha), Brabec, Costa, Krejčí - Mareček, Matějovský - Konaté (74. Lafata), Dočkal, Jiráček - Juliš (66. Fatai). Trenér Ščasný.
Liberec: Hladký - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora (73. Bartošák) - Sackey (40. Machuča), Breite - Bartl, Folprecht, Vůch - Luckassen (64. Rabušic). Trenér Trpišovský.

Reklama

Související témata: