Hlavní obsah

Pulpit začal ve Zlíně remízou. Zvýšili jsme bojovnost a agresivitu, těšilo kouče Příbrami

Příbramskou misi, která má vést k záchraně týmu v Synot lize, začal bezbrankovou remízou ve Zlíně, odkud musel před rokem a půl nuceně odejít. Nový kouč středočeského klubu Martin Pulpit pochválil po zisku bodu svůj nový celek především za bojovnost a agresivitu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Příbramský kouč Martin Pulpit během utkání ve Zlíně.

Článek
Fotogalerie

„V tom se tým podle mého názoru oproti předchozím duelům výrazně zlepšil. Totéž vyžadoval zcela jistě po hráčích i můj předchůdce Pavel Tobiáš, ale klukům zřejmě prospělo, že to slyšeli od někoho jiného. Změna tváře byla možná tím potřebným novým impulsem," přemítal devětačtyřicetiletý Pulpit.

Navzdory bezgólové plichtě se domníval, že se diváci ve Zlíně nenudili. „K vidění byl podle mého názoru zajímavý fotbal s řadou šancí na obou stranách. Jen se bohužel nikdo netrefil. V prvním poločase nás zlobili rychlými protiútoky Vukadinovič s Fantišem, avšak po přestávce jsme je už dokázali eliminovat," potěšilo ho.

Pulpit příliš neřešil, že s Příbramí cestoval k premiérovému střetnutí zrovna do Zlína, kde musel skousnout v sezóně 2014/15 po podzimní části druhé ligy nečekaný vyhazov. „Prostě se to stalo. Nechci se k tomu už vracet. I tak se mně Zlín a místní stadión líbí," tvrdil.

Pukpit: Utkání jsme příkladně odbojovali

Znalosti o zlínských fotbalistech využil při přípravě na důležitý zápas. „Samozřejmě že jsem kluky upozornil na některé přednosti i nedostatky Zlína. Ale klíčové bylo, že utkání příkladně odbojovali," zopakoval.

Příbram má nyní na předposlední Olomouc dvoubodový náskok. „Jsme stále ve složité situaci, musíme být pořád ostražití. Už nemáme kam uhnout, k záchraně potřebujeme bodovat v obou zbývajících zápasech sezóny se Slavií a v Jablonci. Zápas se Slavií musí být pro každého hráče svátkem. Věřím, že hráči do něj vloží ještě víc úsilí než ve Zlíně a že vstřelíme i nějakou branku," přál si Pulpit.

Zachrání se fotbalisté Příbrami v první lize?
Ano
52,8 %
Ne
47,2 %
Celkem hlasovalo 441 čtenářů.

Reklama

Související témata: