Hlavní obsah

Prověrkami rozhodčích neprošli Wilczek a Zlámal

Martin Wilczek a Miroslav Zlámal neprošli prověrkami, které fotbaloví rozhodčí absolvovali během víkendu na tradičním předsezonním semináři v Nymburku. Oba dva asistenti si tak zkomplikovali šanci na řízení jarních prvoligových zápasů. Wilczek nesplnil limit pro fyzické testy, Zlámal propadl při teoretické zkoušce z pravidel. V pondělí to řekl předseda komise rozhodčích Václav Krondl.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalový rozhodčí

Článek

Wilczek bude mít na rozdíl od Zlámala šanci svůj nedostatek rychle napravit. Sprinterský limit nesplnil jen o osm setin sekundy. Na opravu dostane možnost v pátek 17. února v Praze na Strahově, a pokud vyhoví, nepřijde o svoji nominaci na sobotní vypjatý duel Sparta - Liberec, který odstartuje jarní sezonu.

Hůře na tom je další asistent Zlámal, který přišel o nominaci na zápas Poháru UEFA Heerenveen - Steaua Bukurešť. "Přes měsíc jsem jmenován předsedou komise a všichni dobře věděli, že budu při prověrkách důsledný. Přesto nebyl připraven, přičemž by jako mezinárodní rozhodčí by měl teorii ovládat velmi dobře," řekl Krondl, který nahlásil na komisi rozhodčích UEFA změnu. Místo Zlámala do Nizozemska odcestuje Antonín Kordula.

Zlámal také dostane možnost nápravy na dalším semináři, který se uskuteční 22. března. Na svou šanci bude čekat také Josef Pinkas, který se v Nymburku zranil.

Reklama