Hlavní obsah

Slavia - Slovácko 5:1Slavia vyprovodila Slovácko pětigólovým přídělem a pojistila si pátou příčkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Barák 1 : 0
43. Barák 2 : 0
72. Diviš 2 : 1
73. Hušbauer 3 : 1
79. Bílek 4 : 1
88. Škoda 5 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Vysokou výhrou 5:1 nad Slováckem si Slavia pojistila pátou příčku v tabulce, neboť před posledními dvěma koly fotbalové Synot ligy má na Brno k dobru už pět bodů, takže přece jen může doufat v pohárovou Evropu. Všechno ale bude záležet na resumé finále domácího poháru. Pokud v něm 18. května vyhraje v Teplicích Mladá Boleslav, dočká se Eden kvalifikace o Evropskou ligu, jestliže ale bude mít navrch Jablonec, nebude červenobílým ani triumf nad Slováckem jistící páté místo v tabulce nic platné.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Antonín Barák ze Slavie (vpravo) střílí gól. Vlevo Tomáš Souček ze Slovácka.

Článek

Vehementně reklamovali Barákovo hraní rukou, kapitán Šumulikoski dokonce přestal hrát, ale u sudího Nenadála fotbalisté Slovácka nepochodili. Barákův gól uznal, takže Slavia už ve 22. minutě vedla.

Dvě minuty před přestávkou se situace opakovala. Opět Barákova trefa, i když tentokrát po rohovém kopu a předchozích hlavičkách Zmrhala a Škody, znovu protesty hostujících hráčů snažících se rozhodčího přesvědčit, že Souček ještě před tím fauloval, ale i tentokrát Nenadál ukázal do středového kruhu.

Slavia tak po čtyřech přechozích remízách měla v nedělní partii cestu k výhře nalajnovanou už po prvním poločase. I přes diskuse kolem gólů zaslouženě, neboť ji nezbrzdilo ani zranění gólmana Pavlenky, jenž si natáhl sval a po osmi minutách musel místo něho mezi tyče Berkovec, ba ani několik nezužitkovaných střeleckých příležitostí.

Hušbauer vrátil domácím klid

Bylo jí jasné, že má nad Slováckem herně navrch, a že Košútova hlavička do břevna je jen varováním, nikoli však dokladem, že by soupeř mohl vývoj střetnutí zvrátit.

Druhá půle ji sice na chvíli v přesvědčení zviklala, neboť po promarněné stoprocentní poříležitosti Škody vstřelil hostující Diviš kontaktní gól, jenže po pár desítkách vteřin vrátil Hušbauer parádní střelou domácím zase klid.

Šlo o jeho první trefu ve slávistickém dresu, ale stála zato, neboť se opřel do balónu a dalekonosnou ranou pod břevno nedal Hečovi šanci. A protože po šesti minutách přidal Bílek čtvrtou branku, proměnila Slavia závěr utkání v jednoznačnou záležitost korunovanou po pátém gólu Škody vysokou výhrou.

Fotbalová Synot liga, 28. kolo:
Slavia - Slovácko 5:1 (2:0)
Branky: 22 a 42. Barák, 73. Hušbauer, 79.  Bílek, 88. Škoda - 72. Diviš.  Rozhodčí: Nenadál - Pelikán, Paták. ŽK: Koné, Šumulikoski, Košút (všichni Slovácko). Diváci: 6011.
Slavia: Pavlenka (8. Berkovec) - Bořil, Bílek, Deli, Frydrych - Souček (86. Piták) - Mihalík, Hušbauer, Barák (78. Kenija), Zmrhal - Škoda. Trenér: Uhrin ml.
Slovácko: Heča - Reinberk, T. Rada, Košút, Civič - Daníček, Šumulikoski (65. L. Došek) - Havlík (56. Kerbr), Valenta, Biolek (46. Diviš) - Koné. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava