Hlavní obsah

Brno sází i na atraktivní hru

čfoPrávo

Rychlý úprk z nelichotivé čtrnácté příčky do středu prvoligové tabulky plánují v jarních odvetách fotbalisté 1. FC Brno. "Naším prvotním cílem je zbavit se starostí se záchranou. Rádi bychom navíc předváděli natolik atraktivní fotbal, aby se nám vrátili do hlediště diváci. Na hokejovou Kometu jich teď chodí v Brně i šest tisíc, chceme je v takovém počtu přilákat také k nám," přeje si místopředseda klubu Roman Pros.

Foto: SPORT.CZ/Soňa Škývarová

Ilustrační foto

Článek

Brněnský tým opustil už na konci podzimu slovenský reprezentant Had, jenž přestoupil do ruského Lokomotivu Moskva. Do Xaverova se vrátil brankář Skácel a do Mladé Boleslavi obránce Krátký. V Jablonci bude na jaře hostovat Musil a v Kunovicích Živný.

Z italské Regginy přišel naopak brankář Lejsal, ze Slovácka záložník Pavlík a z HFK Olomouc levý bek Ineman. Z hostování v Mostu se vrátil obránce Houšť a z Mladé Boleslavi útočník Simr. "Místo v základní sestavě si vydobyl Pavlík. O tom, jestli začne v brance Lejsal nebo Václavík, ještě přemýšlím," tvrdí brněnský kouč Josef Mazura, jenž nemůže pro úvodní kola počítat s dlouhodobými marody A. Bestou, Hlavatým a Holkem.

Zprávu, že se v úvodním jarním kole střetnou v sobotu s Jihlavou na vyhřívaném trávníku pražského Strahova, přijali v Brně s povděkem. "Je samozřejmě lepší, že se nebude hrát na ledě a sněhu. Pro nás může být navíc malou výhodou, že Jihlavští přijdou o domácí prostředí," přemítal Mazura.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články