Hlavní obsah

Most prahne po záchraně

MOST

Sedm nových tváří, z toho pět cizinců má pomoci fotbalistům SIAD Most k záchraně v nejvyšší soutěži. "Poslední místo po podzimu jsme vzali jako velké varování. A během přestupového období jsme pro posílení udělali maximum. Teď je na hráčích, aby naše očekávání splnili i na trávníku," zdůraznil pro Právu ředitel klubu Emil Boukal.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Horst Siegl (vpravo) má opět patřit k tahounům Mostu.

Článek

Nového trenéra Zdeňka Ščasného, naposledy působícího v české lize před třemi a půl lety ve Viktorii Žižkov, potěšily hlavně příchody levého záložníka Zbončáka ze Slavie, univerzála Pikla ze Zlína a francouzského útočníka Mendyho z Příbrami.

Předpokládá se, že by spolu s veterány H. Sieglem a J. Novotným měli vytvořit osu mužstva. V přípravě se ale dobře jevili i Slovák Gašparík z Trnavy, Kouyo z Pobřeží slonoviny, přicházející na hostování z italského Lecce, Francouz Suarez z Caen i Bělorus Trubila.

Most v lize nezískal venku dosud ani bod, přitom v jarní části hraje osmkrát na soupeřově hřišti a jen šestkrát doma. "Vylosování vypadá hrozivě, ale od toho se musíme oprostit. Chci věřit, že černou bilanci zlomíme a dobře to dopadne. Přitom si uvědomuji, že nás čeká tvrdá práce až do posledního kola," přemítal Ščasný.

Tým opustili po hostování Houšť (Brno), Švrček (B. Ostrava), Kulvajt (přestup Bohemians 1905), Sitarčík (hostování Varnsdorf) a zájem odejít má ještě Boček.

Reklama

Související témata: