Hlavní obsah

Mešaninov: Trenérova kritika mě mrzí i motivuje

Ostrava

Nejméně na jednu sezónu poslední ligový gól Baníku Ostrava dal fotbalista, od kterého se to čekalo možná nejméně. Ruský obránce, v případě nouze i brankář a záložník Arťom Mešaninov se proti Zbrojovce Brno trefil krásně z voleje, nicméně jeho trefa z prvního poločasu na body nestačila. Baník s Brnem prohrál 1:2.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Arťom Mešaninov z Ostravy zastoupil vyloučeného brankáře Vojtěcha Šroma a šel proti Jihlavě chytat penaltu.

Článek

„Dostal jsem balón od Dana Holzera přesně na nohu a jen jsem ho poslal do branky a pak už šel slavit," usmíval se rodák z Petrohradu, jenž si premiérovou branku připsal v jedenáctém ligovém utkání.

Do Ostravy přišel před dvěma jako velký talent, šanci zahrát si v lize ale dostal až letos na jaře od trenéra Vlastimila Petržely. Zkušený kouč na ruského mladíka oslavné ódy zrovna nepěl, přesto jej ve chvíli, kdy neměl stopery, do prvního týmu povolal. „Nechci se ho dotknout, je z Petrohradu, kde jsem působil, takže má mé sympatie. Ale on neumí kopat, nemá fotbalové myšlení. Na hřiště šel, protože nikoho jiného nemáme," zdůvodňoval nasazení Mešaninova trenér Baníku.

A názor nezměnil ani na konci sezóny. „Stojím si za tím. Co se týče kopací techniky, je to sotva na divizi. Ale nechci ho srážet, on se snaží. Na tréninku se neustále na něco ptá a byly zápasy, které odehrál na pozici defenzivního záložníka slušně, například se Slováckem," řekl po utkání s Brnem Petržela.

Neumí kopnout do balónu?

Dvacetiletého fotbalistu, jenž má v Baníku kontrakt až do roku 2020, tvrdá slova nepoložila. „Mrzelo mě to, ale byla to pro mě i motivace, když řekl, že neumím kopnout do balónu. Začal jsem o to více makat a teď už mám odehraných jedenáct zápasů. To je velice dobré," usmíval se Mešaninov. Trenéra by rád přesvědčil, že fotbal umí. A je mu úplně jedno, na kterém postu bude hrát. Kdekoliv dostane šanci, tam chce být platný. To nakonec potvrdil i v Jihlavě, kde se jako jediný odhodlal jít do branky místo vyloučeného brankáře Šroma. „Nikomu se nechtělo, tak jsem si od Vojty vzal rukavice a šel na penaltu. Někdo to na sebe vzít musel," vrátil se k porážce 0:3 v Jihlavě Mešaninov.

V brance nikdy nestál, nových věcí ale prožil v posledním půlroce více. „Všechno je pro mne nové. Nejprve jsem chytal a teď vstřelil první gól v lize," líčil fotbalista, který si tak nevyzkoušel už jen post útočníka. „Jsem obránce, ale trenér trenér Petržela po mě chtěl, abych hrál středového záložníka. Je to pro mne novinka, ale neřeším to. Chci hrát každou minutu a na tréninku makám. Myslím, že si toho trenér i všiml, když mě nechává hrát," svěřoval se Rus. Baníku chce pomoct i ve druhé lize. „Dost lidí odejde, ale hodně asi zase přijde. Bude záležet na trenérovi, zda mě tady bude chtít," krčí rameny Mešaninov.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články