Hlavní obsah

Trenér Jarolím o tři roky prodloužil smlouvu s Mladou Boleslaví

Mladá Boleslav

Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Karel Jarolím, jehož svěřenci ve středu vyhráli domácí pohár MOL Cup, s klubem prodloužil končící smlouvu o tři roky. Serveru iDnes.cz to řekl prezident středočeského celku Josef Dufek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím během utkání proti Slavii.

Článek

"Dohodnutí jsme byli delší dobu, jen jsme tu informaci ještě nechtěli pouštět ven," uvedl Dufek. "O tom, že trenér podepsal novou smlouvu, věděli už před středečním finále poháru také hráči," dodal.

Jarolím převzal Mladou Boleslav v lednu 2014 a dovedl ji v lize nejprve ke třetímu a pak dvakrát ke čtvrtému místu. V nedávno skončeném ligovém ročníku měl tým s 63 góly nejlepší ofenzivu.

Do skupiny Evropské ligy se však zkušenému kouči postoupit nepodařilo. Nejprve Boleslav vypadla ve třetím předkole s Lyonem a loni nestačila už ve druhém předkole na norský Strömsgodset. Díky triumfu ve finále MOL Cupu nad Jabloncem (2:0) letos Středočeši začnou ve třetím předkole Evropské ligy.

Devětapadesátiletý Jarolím v české lize vedl Slavii, Příbram a Slovácko, působil také ve Slovanu Bratislava, v saúdskoarabském Al Ahlí a klubu Al Wahda ze Spojených arabských emirátů. Spekulovalo se, že by mohl převzít národním tým v případě, že by po mistrovství Evropy skončil Pavel Vrba.

Reklama

Související témata: