Hlavní obsah

Trpišovský do Plzně nepůjde, zůstává v Liberci! Dodržel slib majiteli, u Nisy podepsal nový kontrakt

Liberec
Aktualizováno

Schylovalo se k tomu, že fotbalový Liberec ztratí úspěšného kouče Jindřicha Trpišovského. Muže, který dotáhl Slovan ke třetímu místu v Synot lize, lanařila mistrovská Plzeň, jež se ve čtvrtek rozloučila s trenérem Karlem Krejčím. Jenže všechno je jinak! Trpišovský se rozhodl zůstat na severu Čech, s Libercem prodloužil smlouvu o další rok s opcí na další sezónu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský odmítl plzeňskou nabídku.

Článek

Trpišovského uháněla mistrovská Plzeň, jenže ten dal nedávno ruku libereckému majiteli Ludvíku Karlovi na to, že zůstane. Za to požadoval ucházející náhradu za fotbalisty, kteří Slovan po sezóně opustí.

„Důvod k odchodu jsem nenašel. Před měsícem jsem se se sportovním ředitelem Honzou Nezmarem a majitelem klubu panem Karlem domluvili, že budeme ve spolupráci pokračovat. Nechtěl jsem slib porušit," řekl Trpišovský.

Ve čtvrtek večer měl čtyřicetiletý kouč s Karlem jednání, které se protáhlo až před půlnoc. Výstup z něj je takový: Trpišovský splnil slib, u Nisy zůstává. „O některých nabídkách se říká, že se neodmítají. Náš trenér takovou dostal. O to víc si vážím, že zůstal," prohlásil liberecký sportovní ředitel Jan Nezmar.

Boss Karl se údajně zaručil, že za odchozí hráče přijde adekvátní náhrada. Samotný liberecký majitel se rozjel v předešlých dnech do Olomouce, kde si Trpišovský vyhlédl dva hráče. Jedním z nich je záložník Jan Navrátil.

Posil však bude zapotřebí daleko víc. V liberecké kabině totiž nezůstane kámen na kameni - pokud se naplní nejčernější scénář, odejde až osm hráčů.

Program letní přípravy fotbalistů Slovanu Liberec:
20. června: zahájení přípravy (sraz 15:00 U Nisy),
22. června: testy FTVS Praha,
25. června: Liberec - Neugersdorf (11:00 Žitava),
29. června: Liberec - Hradec Králové (11:00 Nymburk), Liberec - Podbrezová (13:00 Nymburk),
2. července: turnaj v Čelákovicích (Liberec, Slavia Praha, Mladá Boleslav, Prešov),
6. - 15. července: soustředění v zahraničí,
8. července: Liberec - dosud neurčený soupeř,
11. července: Liberec - dosud neurčený soupeř,
14. července: Liberec - dosud neurčený soupeř,
20. července Liberec - Drážďany (17:00 Neustadt),
23. července: Turnov - Liberec (11:00).

Reklama