Hlavní obsah

Kdyby to s Trpišovským nevyšlo, švihnul bych s tím také, přiznal Nezmar

Ti dva jedou na stejné vlně, za rok spolupráce se mezi nimi vytvořilo úzké pouto. Natolik silné, že pokud by trenér Jindřich Trpišovský v Liberci skončil a kývl na nabídku Plzně, sportovní ředitel Jan Nezmar by dál ve Slovanu nepokračoval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jindřich Trpišovský dlouho váhal nad plzeňskou i libereckou nabídkou. Nakonec zůstává na severu Čech.

Článek

„Prožili jsme perné tři dny, které vyústily v mimořádnou událost. Tou je podpis nové smlouvy trenéra Trpišovského. Kdyby to s ním ovšem nedopadlo, švihnul bych s tím také," uvedl Nezmar. Trpišovský se rozhodl zůstat na severu Čech, s Libercem prodloužil smlouvu o další rok s opcí na další sezónu.

Předtím však do čtvrteční půlnoci vedli Nezmar a Trpišovský s majitelem Ludvíkem Karlem dlouhou debatu. Její hlavní náplň? „Potřebovali jsme si nastavit způsob a fungování naší spolupráce s vedením klubu," uvedl Nezmar. Jinými slovy: Trpišovský s Nezmarem požadovali od šéfa Slovanu záruky, že se nechystá rozpoutat další třesk v kádru. A přinesli mu seznam několika posil (například zlínští Poznar s Hájkem, olomoucký Navrátil, jihlavský Hronek, ostravský Holzer).

„Konkrétní jména pouštět nebudu, seznam máme ale jasně daný. Typy hráčů, které chceme přivést, odpovídají našim představám o cestě a vývoji Slovanu. Nemáme sice neomezené prostředky jako naši konkurenti, ale doufám, že se nám podaří některé ze jmen přivést," uvedl Nezmar.

Odejde i kapitán Pokorný?

Bude to ale fuška. Liberec je nyní bez útočníků. Liknavým přístupem si nechal utéct Marka Bakoše (návrat do Plzně), což údajně Trpišovského natolik rozezlilo, že zvažoval o odchodu. Pryč je také Rabušic, do Sparty se vrací z hostování Matěj Pulkrab. U něj je ale šance, že bude u Nisy pokračovat.

„Nějaký odliv hráčů nás zasáhne. Ale ty, kteří jsou pod smlouvou a je o ně zájem, bychom rádi udrželi," řekl Trpišovský. „Doplnění musí být hodně početné, je na nás, abychom se do hráčů trefili stejně dobře jako loni v létě," dodal kouč, který poodhalil, že do přípravy se zapojí obránce Milan Nitrianský (vrací se z italského angažmá). Velký zájem je o kapitána Lukáše Pokorného, s nímž by se Trpišovský s Nezmarem neradi loučili.

„Nemůžu úplně zaručit, že některý z hráčů, kteří jsou pod smlouvou, neodejde. Nyní je to ale nastavené tak, že pokud ano, musela by to být extrémní nabídka," doplnil Nezmar.

Program letní přípravy fotbalistů Slovanu Liberec:
20. června: zahájení přípravy (sraz 15:00 U Nisy)
22. června: testy FTVS Praha
25. června: Liberec - Neugersdorf (11:00 Žitava)
29. června: Liberec - Hradec Králové (11:00 Nymburk), Liberec - Podbrezová (13:00 Nymburk)
2. července: turnaj v Čelákovicích (Liberec, Slavia Praha, Mladá Boleslav, Prešov)
6. - 15. července: soustředění v zahraničí
8. července: Liberec - dosud neurčený soupeř
11. července: Liberec - dosud neurčený soupeř
14. července: Liberec - dosud neurčený soupeř
20. července: Liberec - Drážďany (17:00 Neustadt)
23. července: Turnov - Liberec (11:00)
Probojuje se Slovan Liberec v příští sezóně do základní skupiny Evropské ligy?
Ano
63,6 %
Ne
36,4 %
Celkem hlasovalo 2317 čtenářů.

Reklama

Související témata: