Hlavní obsah

Je hotovo: Pivarník přebírá mistrovskou Plzeň

Roman Pivarník je definitivně novým trenérem fotbalové Plzně. Devětačtyřicetiletého slovenského kouče, který poslední dva roky vedl Bohemians 1905, Viktoria oficiálně představí na čtvrteční tiskové konferenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Pivarník přebírá plzeňské fotbalisty.

Článek

Že se Pivarník stane nástupcem Karla Krejčího, jenž po mistrovské sezóně v Plzni skončil, bylo téměř jisté už o víkendu. Čekalo se pouze na dohodu klubů, neboť Pivarník měl v Ďolíčku platný kontrakt i na příští sezónu. Klokani s managementem Viktorie nakonec našli společnou řeč.

Plzeň poté, co se rozešla s Krejčím, mířila na Jindřicha Trpišovského, jenže ten nakonec prodloužil smlouvu v Liberci. Ve hře byl také kouč Mladé Boleslavi Karel Jarolím, ale i on se se se svým zaměstnavatelem dohodl na novém kontraktu.

Pivarník, který Klokany dovedl s předstihem k záchraně v Synot lize a pod nímž na jaře předváděli líbivý fotbal, si s sebou do Plzně bere asistenta Tomáše Truchu. Bude mít před sebou obrovsky těžké cíle: dostat Plzeň potřetí v klubové historii do Ligy mistrů a obhájit ligový titul.

Zprvu vypadalo, že do Ďolíčku místo Pivarníka přijde Luděk Klusáček, s nímž bylo vedení Klokanů v kontaktu. Tato varianta ale nakonec padla.

Reklama

Související témata: