Hlavní obsah

Srovná Pivarník plzeňské sígry? Nebudeme kluky stresovat, ať se z Francie vůbec vrátí, vtipkuje Šádek

Zkrotit specifickou plzeňskou kabinu, to bude klíč k úspěchu. Trenér Roman Pivarník přebírá fotbalisty Viktorie a vedení klubu neskrývá, že si kouče vyhlédlo i pro jeho přísnost. „Líbí se mi trenérova přímočarost směrem k hráčům, náročnost na sebe sama, jež se pak přenáší i na tým. V tom se tady musíme začít sami uzdravovat. Abychom si nemysleli, že půjde všechno samo dál,“ říká generální manažer Adolf Šádek na rovinu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň Milan Petržela (vlevo) a David Limberský oslavují zisk titulu.

Článek

Roman Pivarník - nový trenér fotbalistů Plzně

Dobýt mistrovský titul a získat ocenění Trenér sezóny ještě neznamená, že by měl kouč v Plzni místo jisté. Loni se o tom přesvědčil Miroslav Koubek, letos dokonce pár dnů po skončení ligy Karel Krejčí.

Oficiálně sice dal přednost stoprocentnímu soustředění na práci u reprezentace, v Plzni ho ale dlouho nezdržovali. Viktorku dovedl k titulu již tři kola před koncem, závěrečné zápasy ve víru oslav se mu ovšem vymkly z rukou. Mistři je všechny prohráli při celkovém skóre 1:9. Především závěrečný debakl 0:5 na Slavii vedení klubu řádně vytočil a napařilo mančaftu vysoké pokuty ve výši prémií za titul.

Znovu se ukázalo, že plzeňská kabina s živly jako Limberský a spol. je mírně řečeno svérázná. Vedení nejspíš usoudilo, že Krejčí je příliš velký dobrák na to, aby ji srovnal.

Z minulosti se žít nedá, varuje nový kouč

Tento úkol teď dědí jeho nástupce z Ďolíčku.

„Jde o nastavení pravidel. Nikdy nevedu žádné boje s kabinou, naopak stojím za hráči. Musíte si kabinu získat na svou stranu. Chci, abychom se s hráči obohatili a byli úspěšní. Hráči v Plzni mají obrovskou kvalitu, ale z minulosti se žít nedá," říká Roman Pivarník mírně a rezolutně zároveň.

Především Limberský se toho v uplynulé klubové sezóně navyváděl víc než dost. Viktoria hodlá nastolit větší kázeň.

„Nechci kluky, kteří se teď chystají na mistrovství Evropy, vystresovat, co je tady čeká. Už by se třeba nemuseli z Francie ani vracet," vtipkuje Šádek.

Jistě, jde o bonmot, ale zároveň o další výstrahu, že v tomto směru je trpělivost vedení u konce. Aby se už ostudný závěr sezóny nikdy neopakoval.

„Nemám rád, když se píše, že v některých závěrečných zápasech už o nic nejde. Pokaždé se přece hraje minimálně o body, peníze - a stále si také získáváte diváky. Učím hráče, že i fanoušci jsou důležití. Pokaždé, když nastoupí na hřiště, musí být připravení hrát nadoraz a podívat se sobě do očí, že pro to udělali všechno," zdůrazňuje Pivarník.

No vida, Limbesrký a spol. tak už přece jen trochu vědí, co je po návratu z Francie čeká...

Je Roman Pivarník pro plzeňskou Viktorii ten správný trenér?
Ano
81,4 %
Ne
18,6 %
Celkem hlasovalo 2989 čtenářů.

Reklama

Související témata: