Hlavní obsah

Votroci budou hrát kvůli nevyhovujícímu stadiónu v azylu v Mladé Boleslavi. Jak dlouho?

Hradec Králové

Fanoušci ligového nováčka Hradce Králové se musí smířit s tím, že minimálně několik týdnů neuvidí svůj klub hrát Pod lízátky, ale v azylu v Mladé Boleslavi. Votroci se dohodli se středočeským celkem na nájemní smlouvě na celou sezónu, zatím totiž není jasné, jak dlouho budou trvat stavební úpravy na hradeckém stadiónu.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Hradce Králové musí na několik týdnů vzít zavděk mladoboleslavským azylem.

Článek

K udělení licence stojí v cestě chybějící oddělené a dostatečně velké prostory pro VIP, zástupce médií a policii. „Je již notoricky známo, že úvod soutěže díky opravě východní tribuny musíme odehrát na stadiónu, který splňuje licenční požadavky pro první ligu. Ještě v minulém týdnu byly na výběr dva - na Bohemce a v Mladé Boleslavi," popisuje na klubovém webu průběh několika minulých dní ředitel klubu Richard Jukl.

„Licenční manuál požaduje mít nájemní smlouvu na celou sezónu. Bohemka nám byla ochotna vyjít vstříc pouze do půlky září, Mladá Boleslav nám dala smlouvu na celou sezónu," zdůvodňuje Jukl.

Minimálně část podzimu Votroci sehrají ve středních Čechách. Nikdo však neví, jak dlouho budou brát Boleslav za své domácí prostředí. Všichni příznivci ligového nováčka by se mohli vrátit na svůj stadión v polovině října. Alespoň si to přejí. „Vše bude záležet na rychlosti, jakou stavební firma stadión upraví. V duchu si však přeji, aby termín předání stavby byl co možná nejkratší," dodává Jukl.

Losování první ligy proběhne v pondělí 20. června a Votroci již požádali o sehrání prvních dvou mistrovských zápasů na soupeřově hřišti. V „domácích" podmínkách v Mladé Boleslavi by se tak měli poprvé představit o víkendu 13. - 14. srpna.

Rekonstrukce stadiónu Pod lízátky by měla vyjít na čtrnáct miliónů korun. Už přes deset let se přitom chystá kompletní přestavba královéhradeckého stadiónu. Město v minulých týdnech výrazně postoupilo v projektování arény a začít stavět by se mohlo už příští rok. Nový areál by měl kapacitu 10 000 diváků.

Reklama

Související témata: