Hlavní obsah

Slavia hlásí dvě posily! Sešívaní už mají i nového generálního ředitele

Praha
Aktualizováno

V Edenu ještě před startem letní přípravy propukly další změny. Slavia v úterý ohlásila příchod dvou nových posil - záložníka Jasmina Ščuka z Mladé Boleslavi a Kamerunce Michaela Ngadeua Ngadjuie, akvizice do obrany. Oba podepsali smlouvu do konce června 2019. Generálním ředitelem sešívaných se stal předseda Odboru přátel Slavie Martin Krob. V novém představenstvu bude i trenér Dušan Uhrin mladší.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Nový generální ředitel fotbalistů Slavie Martin Krob (vlevo), sportovní ředitel Josef Jinoch a vpravo trenér Dušan Uhrin.

Článek
Fotogalerie

Pětadvacetiletý Ščuk působil v Mladé Boleslavi od roku 2011 a postupně se stal jednou z hlavních opor středočeského týmu. V české nejvyšší soutěži odehrál 128 utkání a vstřelil v nich 27 branek. Naposledy pomohl jednou trefou k výhře 2:0 ve finále domácího poháru nad Jabloncem, která zajistila Slavii účast ve 2. předkole Evropské ligy. To už si Ščuk po vypršení smlouvy bude moci zahrát v červenobílém dresu.

Pětadvacetiletý Ngadjui začal kariéru v Evropě ve 20 letech ve vestfálském týmu Kirchhörder SC a následně se skrz Sandhausen probojoval až do druhého mužstva Norimberku, za nějž hrál bavorskou regionální ligu.

Odtud zamířil do Botosani, kde v jarní části sezóny nosil kapitánskou pásku. Ve Slavii by mohl nahradit Simona Deliho, o kterého je vážný zájem v Marseille.

Svou další budoucnost s vršovickým klubem spojil i pětadvacetiletý gruzínský záložník Levan Kenia. Ten prodloužil ve Slavii smlouvu do června 2017.

Novým generálním ředitelem se stal dosavadní předseda fanouškovského sdružení Odboru přátel Slavie Martin Krob, který ve funkci nahradil Davida Trundu.

"Martin Krob je člověk, který se Slavií žije mnoho let. Je to velmi úspěšný manažer, fotbalový srdcař a ředitel odborů sportů nejen Slavie. A já jsem přesvědčen, že je to pro mě na této pozici nejdůvěryhodnější a nejrespektovanější partner, s nímž zcela sdílím představu, kam by měl fotbalový klub pod naším vedením směřovat," uvedl předseda představenstva a zástupce většinového vlastníka čínské společnosti CEFC Jaroslav Tvrdík.

Trunda vydržel v roli generálního ředitele Slavie necelý rok. Do Edenu přišel ještě za předchozího majitele Aleše Řebíčka, který na podzim prodal tehdy zadlužený klub novým vlastníkům, společnosti CEFC a miliardáři Jiřímu Šimáněmu.

Vzhledem ke změnám v akcionářské struktuře klubu, v němž nyní drží Číňané 81 procent a Šimáně necelých 19 procent, bude mít Slavia nové představenstvo. Mimo jiné v něm zasedne i trenér Dušan Uhrin mladší.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice