Hlavní obsah

Kdo nahradí Vavrušku? Teplice už mají o trenérovi jasno

Teplice

Indicie a sílící náznaky z konce května, že po trenéru Davidu Vavruškovi se novým koučem prvoligových fotbalistů Teplic stane Daniel Šmejkal, se ukázaly jako opodstatněné. Dosavadní kouč druholigového Baníku Sokolov podepsal ve čtvrtek se severočeským klubem dvouletý kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Daniel Šmejkal povede v nové sezóně Teplice.

Článek

Bývalý reprezentační záložník během hráčské kariéry působil v Plzni, pražské Slavii (v roce 1996 s ní získal ligový titul), v německých klubech 1. FC Norimberk a Bayer Uerdingen a po návratu do Česka v Příbrami a Bohemians Praha.

Trenérsky začínal u mládeže a béčka pražské Slavie, poté byl asistentem Luboše Urbana v Bohemians Praha a v Jihlavě. S mladíky pražské Slavie vyhrál Juniorskou ligu. „Tehdy vedl slávistické „áčko" trenér Miroslav Koubek a měl jsem možnost poznat ho při práci," vybavil si Šmejkal.

Asistentem by se měl stát Nečas

V Sokolově odvedl kouč poctivé služby, Baník skončil na čtvrtém místě tabulky FNL. „Po podzimu jsme byli nahoře, ale na jaře nám v tabulce utekla trojice Karviná, Hradec Králové, Znojmo," shrnul Šmejkal svoji uplynulou štaci.

Asistentem nového trenéra by se v Teplicích měl stát Radim Nečas. Někdejší hráč a poté i kouč, či asistent v řadě klubů naposledy působil na podzim 2015 na postu hlavního trenéra Třince ve druhé lize.

Tepličtí fotbalisté zahájí letní přípravu v úterý 14. června. Tým pod vedením nového trenéra se poprvé představí 25. června na turnaji v Benátkách nad Jizerou.

Reklama

Související témata: