Hlavní obsah

Plzeň hlásí posilu do managementu, přichází exolomoucký kouč Psotka!

Fotbalová Plzeň hlásí před zahájením letní přípravy (ve středu 15. června) posilu do řad managementu. Od 1. července se novým sportovním ředitelem mládeže úřadujícího českého mistra stane Zdeněk Psotka, bývalý kouč Sigmy Olomouc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Psotka

Článek

„Na práci s mládeží klademe v klubu velký důraz, proto jsem rád, že můžeme v Plzni přivítat zkušeného trenéra a manažera Zdeňka Psotku. Pevně věřím, že společnými silami se nám podaří posunout mládež Viktorie opět o notný kus dopředu," citoval klubový web generálního manažera Plzně Adolfa Šádka.

„V Plzni funguje regionální žákovská akademie pod hlavičkou FAČR, již v létě na ni naváže klubová akademie dorostenců. Registrujeme neustále stoupající zájem mladých fotbalistů i fotbalistek o možnost věnovat se sportu pod hlavičkou našeho klubu. To vše klade stále větší nároky na vzdělání a profesionalitu trenérů mládeže. Ve Zdeňku Psotkovi nalézáme odborníka, který by měl veškerý tento komplex činností řídit a zastřešovat," doplnil Šádek

Pro Psotku není tato role ničím novým, zastával jí také na Hané. „Na práci v Plzni se moc těším. Práce s mládeží mě naplňuje a baví. Viktoria je navíc klubem, který se mládeži významně věnuje. Je tu velký potenciál zlepšovat se a ještě lépe vychovávat hráče pro první mužstvo," uvedl Psotka.

Západočeši jsou v posledních letech nejúspěšnějším českým klubem, na podobné úspěchy, které si připsal „A" tým, by chtěli dosáhnout i na mládežnickém poli. Právě Psotka jim k tomu má pomoct. „Příprava mládeže ve Viktorii musí být co nejkvalitnější, protože cíle tady jsou a budou stále nejvyšší," dodal Psotka.

Dvaačtyřicetiletý kouč vedl v letech 2008-2011 Olomouc, na podzim 2012 působil ve slovenské Senici. Od roku 2013 zastával pozici sportovního manažera Olomouce, v lednu 2014 opět usedl na lavičku Sigmy, na které strávil tři měsíce.

Reklama

Související témata: