Hlavní obsah

Koubek se chopil fotbalistů Bohemians 1905, odejde mu 14 gólů

Předali si žezlo na dálku. Zatímco trenér Roman Pivarník dnes vedl první trénink fotbalistů Plzně, v Ďolíčku se uvedl jeho nástupce Miroslav Koubek. A právě bývalý kouč Klokanů způsobil novému trenérovi Bohemians 1905 další vrásku. Odlákal mu do Viktorie záložníka Rafaela Acostu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Bohemians 1905.

Článek

Vršovický klub sice oznámil, že Uruguayec má platnou smlouvu do konce června a nedostal svolení k působení jinde. Koubek nicméně počítá s tím, že po Patriku Schickovi, který se vrátil do Sparty, přichází také o Acostu.

Tím pádem je hned na startu nového angažmá postaven před první náročný úkol. Nahradit dva nejlepší střelce týmu z minulé sezóny.

„Mužstvo v tuto chvíli není stejné. Pokud tady nebudou Schick a Acosta, tak odešlo 14 gólů," poukázal Miroslav Koubek pro ČTK. „Patrik se už dostal i do hledáčku národního mužstva. Je to hráč nadstandardní. Určitě nebude jednoduché, aby za něj přišla taková vysoká kvalita do budoucna. A s Acostou pak přijdeme také o jeho nahrávky. Ale musíme si poradit jinak, přijdou jiní hráči," avizuje Koubek, který shodou okolností naposledy působil v Plzni a loni ji dovedl k titulu.

Změn je v Ďolíčku víc. Ze Slavie přicházejí na přestup obránce Martin Dostál a záložník Michal Švec, který už na jaře v Bohemce hostoval. Z Edenu si pak Klokani chtějí vypůjčit ještě útočníka Zdeňka Linharta. Na roční hostování každopádně přišel stoper Antonín Křapka z Mladé Boleslavi, klub také usiluje o prodloužení hostování ze Sampdorie Janov v případě Karla Luliče. Naopak dalšími hráči, kteří Klokany opustili, jsou Pavel Hašek, Aleš Škerle, Václav Prošek, Peter Čögley a Leonid Akulinin.

Reklama