Hlavní obsah

Plzeň si v přípravě zastřílela, Kozolupům dala 18 branek. Vyhrála i Slavia

Plzeň

Fotbalisté Plzně si na úvod přípravy zastříleli, když Kozolupy rozstříleli 18:3. Zápas proti soupeři z plzeňského přeboru se hrál v rámci akce Kopeme za fotbal. Hattricky nastříleli Michal Krmenčík a Marek Bakoš. Fotbalisté Slavie v přípravě porazili slovenského vicemistra Slovan Bratislava 4:0. Duel v Kolíně svými góly rozhodli Antonín Barák z penalty, Robert Hrubý, Levan Kenija a Radek Voltr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Marek Bakoš. Ilustrační snímek.

Článek

Nový trenér Plzně Roman Pivarník tak zažil vydařenou premiéru na lavičce. Už v první půli zápasu, hraného na dvakrát 35 minut, jeho svěřenci nastříleli deset branek, z toho tři navrátilec Bakoš. Po změně stran přidali dalších osm. Plzeň čeká další příprava v úterý proti divizní Doubravce.

S výkonem Slavie byl spokojený i trenér Dušan Uhrin mladší, který již nasadil i obě nejnovější posily Ruslana Mingazova a Micka van Burena. "Jsme rádi, že jsme vyhráli i po těžké přípravě, kterou jsme teď měli. Tenhle zápas byl pro všechny takovým zpestřením, protože teď pracujeme na kondici," řekl Uhrin.

Těší ho, že zatím jde příprava podle plánu a hráčům se vyhýbají zranění. I Jiří Bílek se po borelióze vrací do přípravy. "Zatím se nám nikdo nezranil a máme všechny hráče k dispozici, což je vždy důležité pro ten další krok, v němž nás čeká herní příprava," řekl Uhrin.

Slavia se nyní chystá na soustředění do Rakouska, kde v úterý změří síly se Salcburkem. "Odehrajeme v rychlém sledu čtyři utkání, takže vyzkoušíme různé herní varianty. Je to dobré k tomu, abychom vykročili v Evropské lize správnou nohou," dodal Uhrin.

Přípravné fotbalové utkání (hráno na 2x35 minut):
Plzeň - Kozolupy 18:3 (10:1)
Branky: 1., 25. a 28. Bakoš, 36., 41. a 60. Krmenčík, 4. a 12. Kratochvíl, 9. a 21. Hořava, 2. Chrien, 5. Vůch, 33. Řezník, 39. Suchan, 43. Kovařík, 44. Rajtoral, 45. Kučera, 58. Petržela - 34. Fryč, 45. Mošna, 64. Sazeček.
Plzeň - I. poločas: Sváček - Řezník, Hejda, Baránek, Vukajlovič - Hořava, Chrien - Kopic, Kratochvíl, Vůch - Bakoš.
Plzeň - II. poločas: Sváček - Rajtoral, Čihák, Piroch, Matějů - Kučera, Vaněk, Petržela, Suchan, Kovařík - Krmenčík. Trenér: Pivarník.
Slavia Praha - Slovan Bratislava 4:0 (1:0)
Branky: 12. Barák z pen., 53. Hrubý, 69. Kenija, 84. Voltr.
Slavia - I. poločas: Berkovec - Bořil, Frydrych, Deli, Jablonský - Mihalík, Hušbauer, Ščuk, Barák, Mingazov - Mešanovič.
Slavia - II. poločas: Řehák - Mikula, Ngadeu, Frydrych, Jablonský (69. Bazal) - Souček - Mihalík (62. Vukadinovič), Hrubý, Kenija, Voltr - Van Buren. Trenér: Uhrin ml.
Nedachlebice - Slovácko 1:12 (0:5)
Branky: 60. Sedlák - 26., 70. a 77. z pen. Ťok, 27. a 44. Kerbr, 51. a 62. Hlúpik, 56. a 86. Diviš, 6. Zajíc, 30. Sadílek, 67. Havlík.
Slovácko - I. poločas: Daněk - Šimko, Rada, Břečka, Chýla - Biolek, Sadílek, Šumulikoski, Zajíc, Ťok - Kerbr.
Slovácko II. poločas: Heča - Reinberk, Hofmann, Košút, Mareš - Hlúpik, Daníček, Havlík, Kubala, Ťok - Diviš. Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: