Hlavní obsah

Rekonstrukce fotbalového stadiónu v Hradci začne v červenci

Hradec Králové

Rekonstrukce fotbalového stadiónu Pod lízátky v Hradci Králové by měla začít v červenci. Bude spočívat v úpravě východní tribuny, poté by měla domovská aréna nováčka nejvyšší soutěže vyhovovat prvoligovým regulím. Zastupitelé Hradce Králové dnes schválili uzavření smlouvy se stavební firmou Matex HK, která úpravy za 6,6 miliónu korun bez DPH provede.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Sportovní manažer Hradce Králév Pavel Krmaš stojí pod jedním z pověstných lízátek.

Článek

Stavbaři ve východní tribuně s kapacitou 4000 diváků upraví prostory v sektoru pro novináře a VIP hosty, zároveň k nim postaví nová schodiště. Původně město odhadovalo, že rekonstrukce bude stát asi 11 miliónů korun bez DPH. "Stavba by měla začít do deseti dnů od podpisu smlouvy, hotovo by mělo být do 90 dnů," řekla mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková.

Úpravy stavbaři nestihnou udělat do startu nejvyšší soutěže. V úvodu podzimní části proto budou hradečtí fotbalisté hrát domácí zápasy v Mladé Boleslavi. Podle člena představenstva klubu Václava Víšky by mužstvo mohlo mimo domovský stadion odehrát prvních zhruba sedm až osm kol.

Současně město připravuje kompletní přestavbu stadiónu zhruba za 400 miliónů korun. Nová aréna pro 10 000 diváků by se mohla začít stavět ve druhé polovině roku 2017. Veškeré zázemí by mělo být v nové západní tribuně, která se stane hlavní tribunou. Postupně by se pak měly postavit boční tribuny za brankami a nová východní tribuna.

Reklama