Hlavní obsah

Sparta - České Budějovice 2:1Omlazení Letenští zdolali druholigové Jihočechy, Vlašim zase trápila Plzeň

dos, jsvSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty ve svém prvním přípravném zápase na novou sezónu zdolali druholigové České Budějovice těsně 2:1. O výhře favorita rozhodl v 75. minutě útočník Patrik Schick. Mistrovská Plzeň se zase déle než hodinu trápila s druholigovou Vlašimí, nakonec ji porazila 5:3. Liberec si připsal porážku 3:4 s Hradcem Králové a remízu 2:2 s Podbrezovou, Dukla porazila Varnsdorf hladce 7:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté pražské Sparty Aleš Čermák (vlevo) a Patrik Schick oslavují gól během přípravného zápasu s Českými Budějovicemi.

Článek
Fotogalerie

Christián Frýdek hodnotí první start za áčko Sparty.

Mladé pušky vpřed. Letenští dali šanci řadě mladíků, mužstvo bude po návratu reprezentantů kompletní až na soustředění v Rakousku. Především na výkon dorosteneckých či juniorských šampiónů z minulé sezóny byl kouč Sparty v letní premiéře zvědavý. "Trénují s námi, mají velké přepoklady, ale je znát, jak je tempo dospělého fotbalu pro některé z nich náročné. Jsem rád, že jsem je viděl v zápase. Nevyřešili jsme spoustu situací ve finální fázi, ale výsledek není až tak důležitý," poznamenal trenér Zdeněk Ščasný.

Pražané vedli na Strahově po proměněné Čermákově penaltě. V 71. minutě zařídil druholigovému celku vyrovnání Pešek, nicméně o čtyři minuty později rozhodl o triumfu Sparty Schick.

Bez reprezentantů otočili skóre

Plzeň vyhrála i čtvrtý přípravný zápas na novou sezónu. Ligový mistr stále v kombinované sestavě bez reprezentantů otočil duel s druholigovou Vlašimí a i zásluhou dvou gólů Michaela Krmenčíka zvítězil 5:3. V dosavadních čtyřech utkáních proti týmům z nižších soutěží Viktoria nastřílela 39 branek.

Nový trenér Plzně Roman Pivarník postavil v prvním poločase silnější sestavu, na skóre to ale nebylo vidět. Hned ve čtvrté minutě sice otevřel skóre Jan Holenda, ale už za dvě minuty odpověděl Pavel Vyhnal a stejný hráč poslal Vlašim v den svého svátku těsně před pauzou do nečekaného vedení.

Do druhé půle plzeňský trenér prostřídal a hlavně v obraně dostali šanci mladíci. Přesto Viktoria v hodně kombinované sestavě dokázala skóre obrátit. Dvakrát se trefil Krmenčík po přesných centrech od Jana Kovaříka, který si sám připsal jednu branku. V 90. minutě mohl zkompletoval hattrick Krmenčík, ale prosadil se až z dorážky Jan Suchan.

V sobotu se Plzeň v dalším přípravném zápase utká s druholigovým Sokolovem. Viktoria ladí formu na 3. předkolo Ligy mistrů.

Liberec hrál hned dvakrát

Hned dva zápasy stihli ve středu v Nymburce fotbalisté Liberce. V prvním duelu s ligovým nováčkem se strhla velká přestřelka a Hradec Králové nakonec zvítězil 4:3. Druhá část libereckého týmu nastoupila proti slovenské Podbrezové a duel skončil nerozhodně 2:2.

Diváci v Nymburce si mohli přijít na své, zajímavé úvodní střetnutí nabídlo již v první půli šest branek. Stav byl po ní nerozhodný, po přestávce pak rozhodl hradecký Pázler.

Dukla si zastřílela

Zastřílela si také pražská Dukla, která v Roudnici nad Labem porazila druholigový Varnsdorf 7:0. V úvodu zápasu přišla o zraněného Koreše, poslední sedmou brankou uzavřel gólostroj Martin Vlček, který je na Julisce na testech z Trenčína.

„Můžeme být spokojeni, jak jsme se v obou poločasech prezentovali. Podařilo se nám vstřelit sedm branek, což je samozřejmě pozitivum. Mrzí nás zranění Štěpána Koreše. Doufám, že se nepotvrdí podezření na něco vážnějšího a že se bude moci připojit zpátky k týmu co nejrychleji," věří asistent trenéra Jiří Chytrý.

Přípravné fotbalové zápasy:
Sparta Praha - České Budějovice 2:1 (0:0)
Branky: 50. Čermák z pen., 75. Schick - 71. Pešek.
Sparta: Budinský - Chvátal, Piško, Holek (46. Mazuch), Costa - Konaté, Sáček (46. Mareček), Matějovský (63. Mustedanagič), Shala (58. Zahustel), Ch. Frýdek (46. Čermák) - Pulkrab (58. Schick). Trenér: Ščasný.
V Nymburce: FC Hradec Králové - Slovan Liberec 4:3 (3:3)
Branky: 25. Vlkanova, 27. Schwarz, 43. Černý, 56. Pázler - 26. a 42. Hadaščok, 7. z pen. Bartl.
Hradec - I. poločas: Ottmar - Holeš, Plašil, Nosek, Mudra - Janoušek, Schwarz - Malinský, Vlkanova, Súkenník - P. Černý.
II. poločas: Lindr - Shejbal, Bederka, Chleboun, Mareš - Trubač, M. Černý - Zorvan, Vobejda, Pázler - Žondra. Trenér: Pilný.
Liberec: Kolář - Coufal, Pokorný, Karafiát, Heppner - Obročník (62. Machuča), Folprecht - Bartl (62. Bláha), Da Silva, Ševčík - Hadaščok. Trenér: Trpišovský.
V Nymburce: Slovan Liberec - Podbrezová 2:2 (2:2)
Branky: 9. Sixta, 29. z pen. Komličenko - 39. Bernardina, 45. Peševski.
Liberec: Hladký - Mwene (59. Bláha), Chlumecký, Hovorka, Bartošák - Breite, Sixta (61. Machuča) - Djordjevič, Trošečkin, Navrátil - Komličenko.
V Roudnici nad Labem: Dukla Praha - Varnsdorf 7:0 (3:0)
Branky: 61. a 66. Mareš, 27. Manzia, 30. Čajič, 31. Beauguel, 54. Néstor, 85. Vlček.
Dukla - I. poločas: Hroššo - Juroška, Šimůnek, Bezpalec, Preisler - Považanec, Čajič, Daniel Tetour - Manzia, Beauguel, Koreš (20. Manzia).
II. poločas: Hroššo - Miloševič, Štetina, Smejkal, Jurendič - Koval, Borek, Néstor - Vopat, Mareš, Manzia (70. Vlček). Trenér: Šilhavý.
V Plzni: Viktoria Plzeň - Vlašim 5:3 (1:2)
Branky: 50. a 73. Krmenčík, 4. Holenda, 57. Kovařík, 90. Suchan - 6. a 43. Vyhnal, 64. Nečas.
Plzeň - I. poločas: Bolek - Řezník, Baránek, Hejda, Matějů - Chrien, Hromada - Kopic, Bakoš, Vůch - Holenda.
II. poločas: Bolek - Rajtoral, Čihák, Piroch, Vukajlovič - Kučera, Hromada (66. Chrien) - Kopic (69. Matějů), Suchan, Kovařík - Krmenčík. Trenér: Pivarník.
V Milíně: 1. FK Příbram - Ústí nad Labem 3:4 (2:3)
Branky: 8. Majtán, 24. Hlavatý, 67. Brandner - 28. a 32. Procházka, 30. Králík, 74. Kozma.
Příbram - I. poločas: Boháč - Karaklajič, Zápotočný, Won Čche-pong (11. Chaluš), Ferrara - Hlavatý, Pilík, Moravec, Pecháček - Majtán, Volf.
II. poločas: Kočí - Karaklajič, Nikolič, Chaluš, Mareš - Tusjak, Fauzí, Tregler, Januška - Rezek, Brandner. Trenér: Pulpit.
V Rakvicích: 1. FC Slovácko - Znojmo 4:1 (2:1)
Branky: 12. Kerbr, 30. Biolek, 54. Zajíc, 86. Diviš - 14. Stáňa.
Slovácko - I. poločas: Daněk - Chyla, Rada, Břečka, Šimko - Šumulikoski - Biolek, Havlík, Kalouda, Kerbr - Koné (27. Zajíc).
II. poločas: Heča - Reinberk, Hofmann (55. Šimko), Košút, Mareš - Daníček - Diviš, Ťok, Sadílek, Hlúpik - Zajíc. Trenér: Levý.
V Jihlavě: Vysočina Jihlava - Pardubice 1:1 (0:0)
Branky: 90. Ikaunieks - 76. Kayamba.
Jihlava - I. poločas: Rakovan - Blaič, Mišůn, Kryštůfek, Urdinov - Novotný, Nerad, Urblík, Záviška - Šamánek, Duba.
II. poločas: Hanuš - Záviška, Pedro, Rosa, Urdinov - Batioja, Zoubele, Štěpánek, Fulnek - Klíma, Ikaunieks. Trenér: Hipp.
V Čelákovicích: FK Mladá Boleslav - Trenčín 2:1 (2:0)
Branky: 13. a 37. Mabrahu - 47. Kalu.
M. Boleslav - I. poločas: Šeda - Kysela, Kúdela, Polom, Keresteš - Valenta, Rada - Vukadinovič, Magera, Fabián - Mabrahu.
II. poločas: Diviš - Pauschek, Hůlka, Čmovš, Fleišman - Takács, Houska - Kajumov (63. Přikryl), Baroš, Kalabiška - Chramosta. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: