Hlavní obsah

Boleslavskou ofenzívu posílil súdánský útočník z Austrálie

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi hlásí další posilu v podobě australského útočníka se súdánskými kořeny Golgola Tedrova Mebrahtua. Dosavadní hráč FC Sydney podepsal smlouvu na dva roky.

Foto: fkmb.cz

Australský útočník se súdánskými kořeny Golgol Tedrov Mebrahtu je novou posilou Mladé Boleslavi.

Článek

Posila je to exotická. Pětadvacetiletý útočník Golgol Tedrov Mebrahtu pochází ze Súdánu a naposledy hrál v australském Sydney. Ve svém prvním zápase za Boleslav dal dva góly.

Narodil se v súdanském Khartoumu, ale fotbalovou kariéru odstartoval v Austrálii. S týmem Western Sydney Wanderers dokonce vyhrál asijskou AFC Champions League. Jednou nastoupil v reprezentačním týmu Austrálie do 23 let.

Do Mladé Boleslavi jej přivedl David Jarolím na doporučení nizozemského manažera, se kterým se zná z doby hráčské kariéry. Mebrahtu se v poslední červnové středě v přípravném duelu proti Trenčínu uvedl dvěma góly z pěti šancí, do kterých se v prvním poločase dostal.

„Je dravý, schopný podržet míč, ochotný pracovat pro mužstvo. Do šancí se dostával a dal z nich dva góly," řekl trenér Karel Jarolím o testovaném útočníkovi a projevil o jeho angažování zájem. Vedení mladoboleslavského klubu se s Mebrahtou dohodlo na dvouleté smlouvě do 30. června 2018.

Reklama

Související témata: