Hlavní obsah

Škoda jedná o přestupu do Číny, kapitán sešívaných Latka je na dovolené

Čelákovice
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Slavie přes léto znovu posilují, přijít však mohou o svoji největší hvězdu. Trenér Dušan Uhrin během turnaje v Čelákovicích potvrdil, že reprezentant Milan Škoda jedná o přestupu do Číny. Jasno by mělo být do pondělí. Eden pak téměř jistě opouští dosavadní kapitán Martin Latka. Do přípravy týmu se zatím nezapojil a nadále má dovolenou.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Milan Škoda se raduje z gólu, který dal na ME Chorvatům.

Článek

Dvakrát během posledních přestupních termínů měl kanonýr červenobílých konkrétní nabídku ze zahraničí. Loni v létě z Turecka a v zimě pak z Emirátů. Slavia mu však oba přestupy zatrhla.

„Milan měl na stole smlouvu na 60 miliónů čistého na ruku za rok a půl. Předvedli jsme velice dobrý výkon, že jsme ho udrželi," komentoval nabídku z Emirátů tehdejší prezident klubu Jiří Šimáně.

Kanonýr oba zákazy kousal dost těžko. Do třetice však už možná dostane zelenou a díky čínským majitelům se lukrativní smlouvy přece jen dočká. Na EURO ve Francii se uvedl gólem vstřeleným Chorvatsku.

„Pokud jde o Milana Škodu, stále jednáme o jeho prodeji do Číny. Jednat by se mělo do pondělí. Nevíme, jak to dopadne," říká trenér Dušan Uhrin mladší.

Ke kapitánovi vydají zprávu

Mnohem jasnější je situace kolem dosavadního kapitána Martina Latky. Zatímco mužstvo pomalu finišuje s letní přípravou před vstupem do 2. předkola Evropské ligy, zkušený stoper do ní ještě nezasáhl.

„Martin Latka je na dovolené. Vydáme tiskovou zprávu, co s ním bude," říká Uhrin výmluvně.

Těžko čekat jiné potvrzení, než že Latka ve Slavii končí...

Švento nastoupí do dvou týdnů

Jedenatřicetiletý obránce přišel o místo v základní sestavě již na jaře. Teď navíc sešívaní koupili kamerunského stopera Michaela Ngadeua Ngadjuiho, který nejspíš vytvoří stabilní stoperskou dvojici s Delim.

Když nehrál Latka, kapitánskou pásku navlékal jeho zástupce Škoda. Teď mohou odejít oba. Očekáván je naopak navrátilec Dušan Švento, který byl na ME se slovenskou reprezentací.

„Do přípravy by měl nastoupit do čtrnácti dnů," avizuje Uhrin.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice