Hlavní obsah

Plzeň prodloužila smlouvy s Hořavou, Hejdou a Bolkem

Plzeň

Fotbalisté Tomáš Hořava, Lukáš Hejda a Petr Bolek prodloužili smlouvy v mistrovské Plzni o další dva roky. Ve Viktorii tak budou působit minimálně do roku 2019, jelikož měli ještě rok platný kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Tomáš Hořava.

Článek

"Všichni tři patří mezi důležité členy týmu a jsme velmi rádi, že jsme se domluvili na jejich dalším působení u nás," řekl generální manažer týmu Adolf Šádek.

Šestadvacetiletý stoper Hejda přišel do Plzně v roce 2012 a v uplynulé sezoně se pravidelně střídal s Romanem Hubníkem a Janem Baránkem. O dva roky starší záložník Hořava přišel v roce 2013 z Olomouce a patří do základní rotace hráčů, nakoukl už i do reprezentace. Dvaatřicetiletý gólman Bolek je dvojkou za Matúšem Kozáčikem.

Z Plzně naopak odcházejí na hostování Martin Chrien a Lukáš Stratil. Zatímco slovenský záložník Chrien bude působit v Ružomberku, Stratila zapůjči Viktoria do druholigového Frýdku-Místku.

"Cílem je, aby oba mladí hráči především pravidelně nastupovali a získávali cenné zkušenosti. Proto jsme jim domluvili zajímavé angažmá na hostování," dodal Šádek.

Reklama

Související témata: