Hlavní obsah

Sparta - Kazaň 0:2Sparta v Rakousku opět prohrála, nedařilo se ani Liberci

Fotbalisté pražské Sparty prohráli na soustředění v Rakousku před startem nové sezóny i druhý přípravný zápas. Po švýcarském Bernu tentokrát svěřenci kouče Zdeňka Ščasného nestačili na ruskou Kazaň, které ve Freistadtu podlehli 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Článek

V brance Sparty tentokrát dostal před Koubkem přednost Bičík. Pětatřicetiletý gólman poprvé inkasoval už v páté minutě, když ho Kanunnikov překonal pohotovou střelou k tyči. Za sedm minut navýšil vedení ruského týmu hlavou Devič po tečovaném přímém kopu.

Letenští se neprosadili ani ve druhém poločase, ve kterém poprvé v letní přípravě nastoupili i reprezentanti Dočkal s Lafatou. Kapitán Sparty v 55. minutě mohl hlavou snížit, ale brankáře Rubinu na čáře zastoupil jeden z obránců.

Spartě se zatím v přípravě na novou sezónu nedaří a ve čtvrtém utkání potřetí prohrála. Rakouské soustředění uzavřou svěřenci Zdeňka Ščasného ve čtvrtek proti rumunskému celku Botosani.

V Rakousku se na nacházející ročník připravuje i Liberec. Slovan v neděli změřil síly s ukrajinským celkem Volyň Luck. Svěřencům Jindřicha Trpišovského nestačily ani dva góly a odešli poraženi 2:3.

Přípravná fotbalová utkání v Rakousku:
Sparta Praha - Rubin Kazaň 0:2 (0:2)
Branky: 5. Kanunnikov, 12. Devič.
Sestava Sparty v I. poločase: Bičík - Holek, Brabec, M. Kadlec - Zahustel, Dočkal, Frýdek, Matějovský, Costa - Šural, Juliš.
Sestava Sparty ve II. poločase: Bičík - Holek, Mazuch, Costa - Zahustel (85. Pulkrab), Dočkal, Vácha (74. Mareček), Frýdek (67. Čermák), Konaté - Fatai, Lafata. Trenér: Ščasný.
Slovan Liberec - Volyň Luck (Ukr.) 2:3 (1:1)
Branky Liberce: 31. Komličenko, 82. Pokorný.
Sestava Liberce v I. poločase: Hladký - Coufal, Karafiát, Chlumecký, Sýkora - Obročník, Bláha - Silva, Sixta, Vůch - Komličenko.
Sestava Liberce ve II. poločase: Hladký - Coufal, Karafiát, Pokorný, Bartošák - Folprecht, Sackey - Ekpai, Ševčík, Navrátil - Hadaščok. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: