Hlavní obsah

Škoda zůstane ve Slavii, oznamuje Tvrdík a už skládá sestavu na Levadii

Praha

Fotbalový reprezentant Milan Škoda zůstává hráčem Slavie. Ačkoli se spekulovalo o jeho přestupu do Číny, předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík dnes na twitteru oznámil, že klíčový útočník zůstane v Edenu další tři roky. Původní kontrakt měl do roku 2018.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda

Článek

Škoda by tak mohl ve Slavii vytvořit útočnou dvojici s novou nizozemskou posilou Ginem van Kesselem a společně můžou ve čtvrteční odvetě 2. předkola Evropské ligy s Levadií Tallinn snažit odvrátit vyřazení po úvodní prohře 1:3. Ostatně o složení ofenzivy už má Tvrdík jasno.

"Ve čtvrtek na trávníku Milan Škoda i Gino van Kessel," napsal vášnivý vyznavač twitterové komunikace Tvrdík své přání (či rozkaz?) a připojil. "Milan zůstává další tři roky. Děkuji, Milane. Doufám v plný Eden."

Trenér Dušan Uhrin může postavit další útočníky Murise Mešanoviče či Micka van Burena. Škoda měl po ME delší dovolenou, s týmem toho zatím moc neodtrénoval.

Třicetiletý Škoda je ve Slavii od roku 2012. Odejít měl už v zimě, ale nabídku z Turecka si nechal od vedení Slavie rozmluvit. Nyní měl podle spekulací médií zamířit do Číny, ale jednání nebyla dotažena do 15. července, kdy tam skončil přestupní termín. Místo toho podepsal Škoda novou smlouvu ve Slavii, za kterou nastřílel v posledních dvou sezónách 33 ligových gólů.

"Je to tak, pan Tvrdík nabídl Milanovi podmínky, jaké nepamatuju. Jsou výjimečné, ale domluvili jsme se na tom, že je nijak blíže už specifikovat nebudeme," řekl pro Aktuálně.cz Škodův agent Jiří Stejskal. "Navíc mu pan Tvrdík nabídl, že ho jako hosta může vzít s sebou na návštěvu do Číny, do dvou tří tamních klubů, aby se Milan mohl na místě rozmyslet, jestli by tam třeba v zimě chtěl odejít, nebo ne," dodal.

Reklama