Hlavní obsah

Argentinec mu Eden doporučil. Kanonýr Van Kessel bude hned v premiéře zachraňovat Slavii

Praha

Stál kolem 30 miliónů korun, měla by to být posila jako hrom. Nizozemský útočník Gino van Kessel reprezentující Curacao přišel z Trenčína do pražské Slavie s visačkou nejlepšího střelce slovenské fotbalové ligy a v Edenu už pilně trénuje. „Dostal jsem skvělou nabídku od klubu s velkou historií. Přestup je další krok v mé kariéře a velká příležitost, jak se zase ukázat v o něco větší lize, než je slovenská,“ těší se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Letní posila Slavie Gino van Kessel před prvním společným tréninkem s týmem.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní v pohárech chyběli sedm let. Novou posilu zlákalo i to, že nyní hrají kvalifikaci o Evropskou ligu. V prvním duelu 2. předkola ovšem prohráli v Tallinnu 1:3. Gino van Kessel tam ještě chyběl, poprvé nastoupí až ve čtvrteční odvetě. A hned při své premiéře v sešívaném dresu tedy bude odvracet hrozící blamáž.

„První zápas jsme sice prohráli, ale v odvetě máme velkou šanci dostat se do dalšího kola a zahrát si pak proti portugalskému Rio Ave o play off. Chceme proniknout až do skupinové fáze, hrát co nejvýš to bude možné," zůstává kanonýr optimistou.

Je nachystaný na více pozic

Přestup si nechal schválit i od bývalého slávisty, Argentince Alda Baéze. „Hrával jsem s ním v Trenčíně, takže jsem mu posílal zprávu a ptal se ho na klub a na všechno možné. Slavii mi doporučil," usmívá se Van Kessel.

V minulé sezóně vyhrál na Slovensku korunu krále střelců za 17 vstřelených branek. Ve Slavii si zatím normu nestanovil.

„Kolik gólů tady dám? Uvidíme... (smích) Záleží také na mojí pozici na hřišti, jestli mě kouč bude preferovat jako útočníka na devítce. Doufám, že budu moci dát tolik gólů, kolik jen bude možné. Kdybych měl být na křídle nebo pod hrotem, je to zase jiná práce, ale i tak bych měl být důležitý pro tým. Cítím se komfortně na každé ze zmíněných pozic," ujišťuje.

Patří k nejdražším hráčům ligy

Holanďan se rázem stal jedním z nejdražších fotbalistů české ligy, očekávání tak budou velká. „Dosud jsem necítil žádný tlak, ale jasně, pokud nedáte tři, čtyři zápasy gól, nějaký tlak může být. Jak říkám, chci být především důležitý pro tým. Když ne góly, tak aspoň asistencemi."

Na odchodu z Edenu byl Milan Škoda, český reprezentant však nakonec ve Slavii zůstal. Bude zajímavé sledovat, jak to ovlivní Holanďanovu pozici.

„To fakt nevím. Záleží na trenérovi, kam se mnou počítá. Na každé pozici ze sebe vymáčknu to nejlepší," slibuje Van Kessel.

Postoupí Slavia přes Levadii Tallinn do třetího předkola Evropské ligy?
Ano
70,6 %
Ne
29,4 %
Celkem hlasovalo 6918 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články