Hlavní obsah

Sparta - Fenerbahce 0:0Sparta i Plzeň v generálce na LM remizovaly, stejně tak Slovácko se soupeřem z Premier League

Aktualizováno

Český vicemistr hostil tureckého a dopadlo to o něco lépe než při nedávném měření obou zemí na ME ve Francii. Fotbalisté pražské Sparty na Letné remizovali 0:0 s Fenerbahce Istanbul. Rovněž Plzeň v generálce na kvalifikaci Ligy mistrů remizovala s Lokomotivem Moskva 0:0. Ve třech duelech na soustředění v Rakousku tak Viktoria inkasovala jedinou branku a nepoznala hořkost porážky. Překvapivou remízu vybojovali fotbalisté Slovácka, kteří se rozešli s West Hamem smírně 2:2. Oba góly za tým z Uherského Hradiště vstřelil v samotném závěru Bosňan Eldar Civič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Praha Aleš Čermák (vlevo) brání Slováka Miroslava Stocha z Fenerbahce Istanbul.

Článek
Fotogalerie

Letenské již za týden čeká úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů se Steauou Bukurešť a dali si nadmíru prestižní generálku. Turecký vicemistr nastoupil v Praze bez Van Persieho nebo Škrtela, zato s Van der Wielem, Kjaerem či Fernandaem.

Sparta znovu nastoupila v rozestavení 3-5-2, jež kouč Ščasný chystá pro pohárové bitvy. Dobré příležitosti nevyužil především Fatai, jinak se však oba soupeři dostávali do šancí jen zřídka. O přestávce domácí pětkrát vystřídali a ve druhém poločase byli živější a nebezpečnější. Gólu se však 7376 diváků na Letné nedočkalo.

„V úvodu nás soupeř výrazně přehrával, přesto jsem spokojený. Po přestávce už jsme hru ovládli zase my, chyběl jen gól. Z úvodní sestavy nic nevyvozujte. O jedenáctce pro domácí zápas se Steauou už jasno mám, jiná pak ovšem bude na Slovácko a zase jiná v Rumunsku," avizuje kouč Zdeněk Ščasný.

Kozáčik podržel Viktorii

Již příští úterý začnou pouť za vytouženou Ligou mistrů. Fotbalisté Plzně si ve 3. předkole zahrají proti vítězi duelu mezi ázerbájdžánským Karabachem a lucemburským F91 Dudelange. Duel s Lokomotivem Moskva tedy byl pro tým nového kouče Pivarníka generálkou.

V rakouském Schwazu asi 50 kilometrů od Westendorfu gól nepadl. Čeští šampióni sice byli proti šestému celku ruské ligy aktivnější, ale měli problém s vytvářením šancí. Proti pevné defenzivě Lokomotivu řízené chorvatským reprezentantem Čorlukou se jen těžko prosazovali. Naopak soupeř zahrozil několika nebezpečnými brejky, brankář Kozáčik byl ovšem vždy na místě.

Ve středu se mužstvo vrací z Rakouska domů. „Hráče chci pochválit. V zápasech jsem po nich chtěl, aby více napadali. I přes únavu z tréninků na hřišti jezdili, jako kdyby nešlo jen o přípravu," cení si trenér Roman Pivarník.

Payet za West Ham nenastoupil

V sestavě West Hamu ještě chyběl francouzský reprezentant Dimitri Payet, přesto přišel z levé strany kvalitní centr, po němž hlavou zvýšil Fletcher.

Slovácko se však nevzdalo a v posledních deseti minutách West Ham zatlačilo. Nejprve neuspěl ve velké šanci Diviš, ale po rohovém kopu už snížil Civič, který se trefil hlavou přesně pod břevno. V poslední minutě ke stejnému hráči propadl centr z pravé strany a Civič ho znovu poslal tvrdou ranou do téměř totožného místa a zařídil remízu.

Přípravná fotbalová utkání:
V Rakousku: Viktoria Plzeň - Lokomotiv Moskva 0:0
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral (46. Matějů), Baránek (46. Hejda), Hubník, Limberský (78. Řezník) - Hořava (46. Kučera), Hrošovský (85. Hromada) - Petržela (46. Kopic), Kolář (81. Bakoš), Kovařík - Ďuriš (56. Krmenčík). Trenér: Pivarník.
Příbram - Hořovicko 3:0 (2:0)
Branky: 4. Wodeczki, 21. Rezek, 84. Mahmutovič.
Příbram: Hruška (46. Boháč) - Ferrara, Tregler, Chaluš, Divíšek - Rezek, Pilík, Moravec (46. Bounerane), Krameš, Wodecki - Majtán (46. Mahmutovič). Trenér: Pulpit.
V Rakousku: Mladá Boleslav - Heidenheim 3:1 (2:0)
Branky: 1. Vukadinovič, 20. Rada z pen., 71. Hůlka - 81. Halloran.
Mladá Boleslav - I. poločas: Diviš - Pauschek, Douglas, Hůlka, Keresteš - Vukadinovič, Rada, Takács, Přikryl - Klobása, Mebrahtu.
II. poločas: Vejmola - Kúdela, Hůlka, Čmovš, Keresteš - Přikryl, Takács, Valenta, Kalabiška - Mebrahtu, Klobása. Trenér: Jarolím.
West Ham - Slovácko 2:2 (1:0)
Branky: 37. Noble, 53. Fletcher - 87. a 90. Civič.
Slovácko: Heča (46. Daněk) - Reinberk (72. Chyla), Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski, Daníček - Biolek (55. Civič), Havlík (55. Ťok), Kerbr (74. K. Koné) - Diviš. Trenér: Levý.
Praha-Letná: Sparta Praha - Fenerbahce Istanbul 0:0
Sparta: Bičík (46. Koubek) - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel, Dočkal, Frýdek, Mareček (46. Čermák), Costa (46. Konaté) - Fatai (46. Šural), Juliš (46. Lafata). Trenér Ščasný.

Reklama

Související témata: