Hlavní obsah

Novému trenérovi dáváme šanci i za cenu rizika, tvrdí teplický šéf Šedlbauer

Teplice

Napravit loňské trápení a nastartovat úspěšnější období. Takové je předsevzetí fotbalistů Teplic pro nadcházející ročník první ligy. Má k tomu přispět i trenérská výměna, když vedení klubu přivedlo nováčka mezi prvoligovými kouči Daniela Šmejkala. Předseda představenstva FK Teplice Pavel Šedlbauer považuje za reálné postavení mužstva v horní polovině tabulky. „A přál bych si, abychom hráli atraktivnější a agresivnější fotbal,“ uvedl šéf teplického klubu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic se před startem nové sezóny vyfotografovali.

Článek

Jak se s odstupem času ohlížíte za minulou sezónou v podání teplického klubu?

Musím vyslovit nespokojenost s výsledky mužstva. Doslova o fous jsme se zachránili v lize. A to ani ne vlastní hrou, ale shodou okolností slabými výkony ostatních celků z konce tabulky. Pamatuji si složitou sezónu před pěti lety, jenže tentokrát to bylo ještě horší. Není to ale jen výčitka vůči bývalému trenérovi Davidu Vavruškovi. Měli jsme nějaký projekt, jaký se nám nepodařilo realizovat. Hlavně v jarní sezóně byl systém neudržitelný, téměř zkolaboval a byli jsme nuceni vyměnit i sportovní vedení klubu včetně manažera Jana Skýpaly.

Co vás vedlo k angažování nového trenéra Daniela Šmejkala?

Je to trenér, který sice nikdy nepůsobil v první lize v roli hlavního kouče, ale vidí svou budoucnost v nejvyšší soutěži. Dohodli jsme se, že mu dáme šanci i za cenu určitého rizika. Není ale limitovaný loňskou sezónou v Teplicích a rozhodli jsme se jít cestou vzájemné spolupráce s ním.

Stanovili jste mužstvu konkrétní cíle?

Chceme budovat tým, aby mohl perspektivně pomýšlet na evropské poháry. Jsme ale realisty a nebudeme vyhlašovat, že je to priorita pro příští sezónu. Především se chceme umístit v první polovině tabulky, což by byl posun oproti loňskému dvanáctému místu.

Jakou hru byste si v podání teplických fotbalistů představoval?

Herní projev je věcí trenéra. Byl bych rád, kdybychom produkovali atraktivnější, ofenzivnější a agresivnější fotbal. Zároveň respektuji, že je třeba mít i zajištěnou obranu.

Hodně se v Teplicích hovoří o těžkém losu na úvod sezóny. Jak se k tomu stavíte?

Los jde proti nám. Ale věřím, že i případné dílčí neúspěchy by neměly dopad na psychiku mužstva. Doufám, že realizační tým připraví hráče i po psychické stránce, abychom souboje s těžkými soupeři v uvozovkách přežili s nějakým bodovým ziskem.

Po zápase v Praze s Duklou hostíte hned ve druhém kole pražskou Spartu.

Bohužel budu v té době na dovolené, která mi začíná příští týden. Ale budu počínání našeho týmu pečlivě sledovat alespoň na dálku (úsměv).

Reklama

Související témata: