Hlavní obsah

Ostravský kapitán Holzer by měl přestoupit do Sparty

Fotbalisty Sparty pravděpodobně už brzy posílí Daniel Holzer. Přestup dvacetiletého kapitána druholigové Ostravy na Letnou je na spadnutí. Pražský klub ho získá na výstupní klauzuli, která podle zákulisních informací obnáší deset miliónů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Holzer z Baníku Ostrava (vlevo) pravděpodobně přestoupí do Sparty.

Článek

Mládežnický reprezentant Holzer ještě ve středu odehrál závěrečnou půlhodinu přípravy Baníku s Vítkovicemi, ale mohla to být i jeho derniéra v dresu mateřského klubu. "Podle mých informací je to jasné. Musí se to ještě nějakým způsobem rozhodnout, ale myslím, že už to rozhodnuté je. Mluvil jsem se Zdeňkem Ščasným, který mi řekl, že ho chce," řekl trenér Baníku Vlastimil Petržela po středečním utkání novinářům.

Zájem o Holzera potvrdil i generální ředitel Sparty Adam Kotalík. "S Baníkem jednáme. Máme o Holzera zájem. Je to talentovaný mladý hráč s potenciálem do budoucnosti," řekl na dnešní tiskové konferenci.

Baník svého nejlepšího hráče a oporu, kolem kterého Petržela chtěl postavit mužstvo, nemá jak udržet. I když majitel ostravského klubu Václav Brabec Holzera odmítl prodat, Letenští se rozhodli akceptovat výši výstupní klauzule v hráčově smlouvě, která pro tuzemský trh činí podle dobře informovaných zdrojů deset milionů korun.

Levou nohou hrající Holzer by v dresu Sparty mohl teoreticky nahradit Ladislava Krejčího, který v létě přestoupil do italské Boloni. O Holzera se vážně zajímal i Liberec.

Reklama

Související témata: