Hlavní obsah

Když máme všichni jedno srdce, dokážeme všechno, vyhlíží čínský šéf Slavie úspěchy

Praha

Netajil spokojenost a vyhlížel další úspěchy. Prezident čínské firmy CEFC a předseda dozorčí rady Slavie Čchan Čcha-tuo sledoval přímo v Edenu minulý týden první zdárný krok červenobílých po návratu na pohárovou scénu, kdy výhrou 2:0 nad Levadií Tallinn dovršili postup do 3. předkola Evropské ligy. „Věřím, že naše Slavia bude čím dál tím lepší a naši fanoušci budou na náš tým pyšní,“ řekl v rozhovoru pro klubový web šéf firmy, která coby vlastník před nedávnem vstoupila do dění ve vršovickém klubu.

Foto: www.slavia.cz

Prezident čínské firmy CEFC a předseda dozorčí rady Slavie Čchan Čcha-tuo (vpravo)

Článek

Slávisté odehráli domácí utkání v evropských pohárech po dlouhých téměř sedmi letech. Před excelentní návštěvou 15 000 diváků.

„Měl jsem velkou radost, že jsem měl možnost být přítomen přímo v Edenu a spolu s tak skvělými fanoušky jsem mohl fandit našemu týmu. Mám také ohromnou radost, že jsme vyhráli. V Číně máme přísloví: Když máme všichni jedno srdce, tak dokážeme všechno. Máme skvělý tým, mám radost z našich hráčů Škody a van Kessela, kteří dali v tomto zápase gól," radoval se vrcholný představitel CEFC, která loni napomohla Slavii od krachu a postavila ji na nohy.

"Nejlepší způsob komunikace"

Jak Čchan Čcha-tuo hodnotí na naše poměry mohutnou investici, která vynesla Vršovické až do Evropy? „Jsme spokojeni s investicí do klubu. Ať jde o Číňany nebo Čechy, fotbal je naše společné hobby. Když se hraje fotbal, tak musí lidé držet spolu a tvrdě bojovat. To mají Češi i Číňané společné. Je to ten nejlepší způsob, jak mezi sebou komunikovat. Máme ohromnou radost, že po našem vstupu dosahuje Slavia výborných výsledků, naši hráči tvrdě bojují a postupují krok za krokem výše."

Potvrdil, že očekává další vydařené kroky týmu na domácí i evropské scéně. „Budeme se také dále soustředit na vzdělání a výchovu mladých hráčů a také podporujeme vzájemnou spolupráci českých a čínských klubů a fotbalistů. Věřím, že naše Slavia bude čím dál tím lepší a naši fanoušci budou na náš tým pyšní," pokračoval.

Bude čínský byznysmen častěji v hledišti v Edenu? „Pokud to jen trochu půjde, budu se o to ze všech sil snažit. Z pracovních důvodů nemám tu možnost sledovat všechny zápasy, ale ať jsem kdekoliv, moje srdce je vždy se Slavií a s našimi fanoušky. I když nebudu přímo v Edenu, moje duše bude vždy tady."

Vsadili na Nedvěda

Čchan Čcha-tuo od vazeb s českým fotbalem očekává i přímý přínos pro fotbal v Číně. Společnost CEFC se stala partnerem spolupráce slavného Pavla Nedvěda a čínské Superligy. Bývalý český reprezentant nedávno absolvoval svou první cestu do Asie jako ambasador tamní ligy.

„Má v Číně velký fotbalový vliv a má zde spoustu fanoušků. Společnost CEFC je partnerem Pavla Nedvěda, budeme společně podporovat spolupráci mezi českým a čínským fotbalem. Například doufáme, že díky této spolupráci můžeme navýšit úroveň a kvalitu čínské Superligy. Zaměříme se také na výchovu mladých hráčů."

Reklama

Související témata: