Hlavní obsah

Slovácko neposílilo, přesto chce skončit výš než v minulé sezóně

Uherské Hradiště

Za kanonýra Doška, jenž ukončil hráčskou kariéru, záložníka Valentu, který odešel do Mladé Boleslavi, ani za obránce Chvátala, jemuž vypršelo hostování ze Sparty, náhradu nepřivedli, ale přesto chtějí fotbalisté Slovácka v nadcházejícím prvoligovém ročníku skončit výš než v minulé sezóně, v níž obsadili v tabulce osmou příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Slovácka Stanislav Levý

Článek

„Zůstali jsme věrni naší filozofii spočívající ve snaze kádr stabilizovat a doplňovat ho převážně talentovanými borci z naší mládežnické akademie. Naší největší letní posilou je tudíž příchod kouče Levého. Už teď se ukazuje, že jsme jeho angažováním udělali správně. A těší nás, že jsme prodloužili smlouvy se Šumulikoskim, Daníčkem, Radou či Civičem. Navíc jsme udrželi Kerbra, o něhož se zajímal Liberec. Určitě máme na to znovu se ucházet o umístění v lepší polovině tabulky," je přesvědčený ředitel klubu z Uherského Hradiště Vladimír Krejčí.

Nevylučuje ovšem, že by Slovácko mohlo ještě i po zahájení nového ligového ročníku jednoho či dva nové fotbalisty přivést. „Pokud se nám nepovede přesvědčit sparťanské vedení, aby se k nám Chvátal na hostování vrátil, poohlédneme se po krajním obránci. A hledáme i hrotového útočníka. Chceme mít ale jistotu, že půjde o hráče, který má na to hned naskočit do základní sestavy," vysvětlil šéf Slovácka.

Levý nabádá hráče k aktivnímu pojetí

Trenér Stanislav Levý, jenž po minulé sezóně vystřídal v Hradišti Svatopluka Habance, věří, že tým je dobře připravený. „Za uplynulých šest týdnů jsme odvedli značný kus práce. Kluci se zlepšili kondičně a mladí hráči se snad zase o kousek posunuli dopředu. Čeká nás těžká sezóna, avšak jsem přesvědčený, že jsme schopni v lize obstát," domnívá se Levý. „Nabádám hráče, aby byli na hřišti neustále aktivní, a jen nereagovali na to, s čím vyrukuje soupeř," nastínil svoji filozofii.

Hned na úvod čeká fotbalisty Slovácka náročná premiéra na Spartě. „Sobotní zápas odhalí naše možnosti. Řekl jsem klukům, že máme jen dvě možnosti. Buď zašleme na Letnou tři body dopředu poštou, anebo si to s domácími rozdáme jako rovný s rovným a pokusíme se vyválčit co nejlepší výsledek. Rozhodli jsme se pro druhou alternativu," usmál se kouč.

Na premiérové střetnutí je už natěšený i nový kapitán Slovácka Veliče Šumulikoski. „Pro nás je to velmi atraktivní vstup do ligy. Silnou Spartu jsme zaskočili na jaře doma, určitě nám bude chtít tehdejší porážku oplatit. My se ovšem nedáme, popereme se aspoň o remízu. Mohlo by nám nahrát, že na Pražany narazíme mezi jejich důležitým dvojzápasem v předkole Ligy mistrů," myslí si zkušený makedonský středopolař.

Reklama

Související témata: