Hlavní obsah

Duel debutantů na lavičkách vyhrál mladší. Šmejkal trumfl Šilhavého

Praha

Oba jsou rodáci z Plzně, oba si zahráli za Slavii, kde se jen o rok minuli. A los zařídil, aby na sebe hned v soutěžní premiéře na nových štacích narazili. Dukla zkušeného trenéra Jaroslava Šilhavého v úvodním duelu celého ročníku fotbalové ligy doma podlehla 0:1 Teplicím kouče Daniela Šmejkala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost teplické střídačky z výhry na Dukle - vlevo nahoře trenér Severočechů Daniel Šmejkal.

Článek
Fotogalerie

Pro bývalého trenéra juniorky Slavie a Sokolova šlo o prvoligovou premiéru. A hned se dočkal vítězství. „Krásný pocit. Není v tom ale zase takový rozdíl, než když jsem trénoval juniorku nebo ve druhé lize. I tam jsem měl radost stejnou. Jsem šťastný, ale nemám větší emoce. Díky klukům, ale jedeme dál," ujišťuje Daniel Šmejkal.

Hned v první minutě druhé půle jeho Teplice otevřely střelecký účet celého ročníku. Konkrétně Potočný. Hrdina tak zlomil prokletí jeho týmu, který na Dukle v pěti ligových zápasech dosud nevyhrál a poslední čtyři prohrál při skóre 16:2...

„Zlomili jsme zdejší hnusnou bilanci. Měli jsme motivačku od kondičního trenéra. Teď se z toho okotí, v 60. minutě už prý mazal k bankomatu," kření se Roman Potočný.

„V přípravě jsme měli lehkost a dávali góly, teď jsem kluky ani nepoznával. Je nepříjemné začít nové angažmá domácí ztrátou. Mužstvo dáváme dohromady, věřím, že má charakter, aby nás jedna porážka nerozhodila," povzdychne si Jaroslav Šilhavý.

Nový kapitán začal porážkou

Trochu překvapivě svěřil kapitánskou pásku stoperovi Janu Šimůnkovi, který je na Julisce teprve pár dnů.

„Před ním byl kapitánem Marek Hanousek. My trenéři jsme vnímali, že by to měl být Honza nebo Marek. A tento návod jsme řekli týmu," usmívá se Šilhavý. „Stejně jsou lídři oba, volbu těsně vyhrál Honza. Bohužel se hned na úvod zápasu srazil a dohrával s bolestivým nakopnutím, ale odehrál celé utkání. Věřím, že jeho výkony půjdou nahoru, stejně jako celého týmu," dodává trenér Dukly.

„Kapitánské pásky si vážím, nečekal jsem to. Jsem tady chvíli, v týmu jsou odchovanci plus Mára. I bez pásky bych ale do prvního zápasu dal všechno a chtěl ho vyhrát, takže jsem zklamaný," kaboní se Jan Šimůnek.

Po vstřeleném gólu se Teplice stáhly před svou branku a Dukla si nedokázala s jejich valem poradit. „Jsem na takový styl vcelku zvyklý. Když jsem hrál v Německu o postup za Kaiserslautern nebo Bochum, slabší týmy k nám také jezdily takto bránit. Až takový beton jsem ale přece jen nečekal," kroutí Šimůnek hlavou nad tím, co ho při návratu do české ligy po devíti letech nejvíc překvapilo.

Reklama

Související témata: