Hlavní obsah

Zlín - Příbram 2:0Stopeři Hájek a Jugas pomohli Zlínu k vítězství nad Příbramí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Hájek 1 : 0
88. Jugas 2 : 0
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Zlína vstoupili do nového ročníku domácí výhrou 2:0 nad Příbramí. Obě branky Zlína vstřelili stopeři. Skóre otevřel v závěru poločasu Hájek a vítězství pečetil dvě minuty před koncem Jugas. Zlín úspěšnou premiérou ukončil sérii patnácti zápasu bez vítězství.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu proti Příbrami. Druhý zprava je autor branky Tomáš Hájek.

Článek
Fotogalerie

Ve středové řadě Zlína nastoupili nováčci Hnaníček a Štípek, kteří v uplynulé sezóně hráli v Příbrami. Hostující trenér Pulpit zařadil do základní sestavy hned tři nové hráče - obránce Nikoliče s Ferrarou a na hrot útoku Majtána. Hosté založili svou taktiku na defenzivě, přenechali soupeři iniciativu a spoléhali pouze na rychlé protiútoky.

Z převahy ale domácí dlouho nic nevytěžili. Jejich akce končily na nepřesnostech a postupně se hra měnila v bezradnost. Slibnou příležitost promarnil ve 35. minutě Štípek, který sólo zbrkle zakončil nepřesnou střelou.

Příbram zahrozila za celý poločas pouze dvakrát. Pilíkovu ránu z větší vzdálenosti brankář Dostál kryl a Brandnerovu pokusu chyběl důraz. Převahu se podařilo Zlínu zúročit až v samém závěru poločasu. Po rohovém kopu stačil brankář Hruška míč jen vyrazit k Hájkovi a ten zkušeně po kličce prostřelil obranu.

Po inkasovaném gólu si oba celky role vyměnily. Příbram obohatila svůj herní rejstřík o útočnou aktivitu, Zlín se více zatáhl na vlastní polovinu a snažil se pouze nakopávat míče na útočníka Poznara. Ojedinělou možnost k vyrovnání však zakončil v 64. minutě Pilík tvrdou střelou nad branku. V úmorném vedru postupně tlak hostů ztrácel na síle. V poslední zoufalé snaze o vyrovnání potrestal chybu soupeře Jugas a po Jordanově úniku přidal druhou branku.

1. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)
Branky: 45. Hájek, 88. Jugas. Rozhodčí: Příhoda - Arnošt, Myška. ŽK: Chaluš, Tregler (oba Příbram). Diváci: 2336.
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov - Hnaníček (57. Jordan), Živulič - Vukadinovič (84. Janíček), Holík, Štípek (73. Bartolomeu) - Poznar. Trenér: Páník.
Příbram: Hruška - Mareš, Chaluš, Nikolič, Ferrara - Tregler, Pilík (84. Bourenane) - Brandner (67. Mahmutovič), Rezek, Divíšek - Majtán. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: