Hlavní obsah

Bičík litoval kolegu, Hečův kiks byl na Spartě nakonec rozdílový

Praha

Kdyby spoluhráč Diviš završil hattrick, v čemž mu zabránilo břevno, mohl svého brankáře spasit. Takhle však Milan Heča opouští pražskou Letnou s pocitem, že právě jeho hrubka ze 2. minuty byla rozdílovým momentem zápasu, v němž Slovácko na Spartě prohrálo těsně 2:3. „Kdybychom prohráli 1:3, bylo by to jiné. Takhle ale moje chyba rozhodla,“ omlouvá se spoluhráčům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovácka Milan Heča se hrubkou podepsal pod první gól Sparty.

Článek
Fotogalerie

Kuriozita hned na úvod. Brankář Heča otálel s rozehrávkou, a tak na něj vystartoval letenský kapitán. Gólman zazmatkoval, odkopem trefil přímo Dočkala a od něj se míč dokutálel k tyči do sítě. Časomíra ukazovala čas teprve 1:49...

„Takový gól jsem ještě nikdy nedal. Nejspíš bych se k brankáři ani nerozběhl, pak jsem si ale všiml, že si balón příliš předkopl a ztratil nad ním kontrolu. A jak jsem na něj vyběhl, zazmatkoval a trefil mě. Prostě štěstí," líčí Bořek Dočkal.

Pozorní fanoušci si hned vzpomněli, že stejný gól inkasoval také sparťanský brankář Bičík nedávno ve čtvrtfinále Evropské ligy na Villarrealu. A také hned na začátku, jen o minutu později než jeho protějšek ze Slovácka.

Favorita zachránilo břevno

„Však mi to Čibi hned připomněl. Bylo mu Heči líto. Těžký moment pro gólmana," chápe Dočkal.

Přestože pak Slovácko již v 10. minutě po laciné penaltě prohrávalo o dva góly, nakonec sahalo na Letné po remíze. Autor dvou gólů Diviš do třetice trefil jen břevno, což favorita zachránilo.

„Dvě branky jsem sice dal, nemáme za ně ovšem ani bod. Porazit se dá každý, jenže my celý první poločas prospali. A první dva góly, které jsme Spartě tak brzy nabídli, nakonec rozhodly," kaboní se Jaroslav Diviš.

Reklama

Související témata: