Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Liberec 3:0Mladá Boleslav se Chramostovým hattrickem omluvila za selhání v Makedonii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Chramosta 1 : 0
53. Chramosta 2 : 0
60. Chramosta 3 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Naprosto jednoznačně vyzněl v ligovém prologu souboj dvou českých pohárových zástupců v Evropské lize. Mladá Boleslav se v utkání s Libercem omluvila svým fanouškům za čtvrteční selhání v Makedonii a vyprovodila Liberec s třígólovým přídělem. Postaral se o něj Chramosta, který se stal po jabloneckém Wágnerovi druhým střelcem, který na úvod ligy nasázel hattrick.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Milan Baroš (vlevo) a bránící Ondřej Kúdela z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Liberec si zřejmě ve váhavých začátcích libuje. Ve čtvrtek začal v Evropské lize ve Vídni natolik vlažně, že hned po osmi minutách inkasoval, v neděli v ligovém prologu vzal čtvrteční duel přes kopírák a po naplnění deváté minuty dostal branku zase. A to přesto, že trenér Trpišovský udělal v sestavě hned šest změn, neboť Vůcha, Pokorného, Komličenka a spol. šetřil na středeční odvetu.

Domácí totiž začali s velkou vervou a evidentní snahou odčinit kolaps v Makedonii, kde při vstupu na evropskou scénu ostudně prohráli. Zatlačili Severočechy do šestnáctky před Dúbravku, vytvořili tam několik závarů, aby nakonec po rohovém kopu Rady vyhrál Hůlka hlavičkový souboj a Chramosta ve skrumáži propálil obranný val i gólmana.

Rychlá branka ovšem úrovni duelu příliš neprospěla, takže se hrál vlažný a oboustranně opatrný fotbal bez přílišného vzruchu a zajímavých momentů. Hostům nijak nepomohlo, že Baroš tentokrát nastoupil v základní sestavě a navlékl dokonce kapitánskou pásku, neboť k ohrožení domácí brány se vůbec nedostali, Jarolímův tým si sice po půlhodině příležitost k zvýšení náskoku vytvořil, ale hlavičkující Hůlka odkrytou bránu netrefil.

Po přestávce se ovšem přihlásil o svůj střelecký part Chramosta, který dvěma góly během sedmi minut završil hattrick a zápas rozhodl. Nejprve zužitkoval parádní přihrávku Rady, poté mu Vukadinovič předložil míč před prázdnou bránu a on samozřejmě nezaváhal.

Jen u tří branek Chramosta zůstat nemusel, neboť v 66. minutě po sólové akci jen o pár centimetrů minul tyč a jeho další výpad zastavil až zdvižený praporek pomezního sudího. Na jednoznačnou a naprosto zaslouženou výhru Mladé Boleslavi to už ale samozřejmě vliv nemělo, neboť frustrovaný Liberec nebyl schopen se zápasem cokoli udělat.

1. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 3:0 (1:0)
Branka: 9., 53. a 60. Chramosta. Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Kubr. ŽK: Folprecht (Lib.). Diváci: 4177.
Ml. Boleslav: Diviš - Pauschek, Kúdela, Hůlka, Fleišman - Jánoš, Rada - Vukadinovič, Magera (82. Takacs), Kalabiška - Chramosta (76. Mebrahtu). Trenér: Jarolím.
Liberec: Dúbravka - Nitrianský, Hovorka, Karafiát, Bartošák - Breite (74. Sýkora), Folprecht - Hadaščok, Ševčík (59. Komličenko), Navrátil - Baroš (67. Lesniak). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články