Hlavní obsah

Klokani čekají na brankáře ze Sparty, gólman Hradce se dočkal po 12 letech snění

Praha

Vítání nováčků už je údělem klokanů. Před rokem v úvodním ligovém kole doma podlehli Zlínu (0:1), tentokrát Hradci Králové dokonce 0:3. Nečekaně tak utrpěli nejvyšší domácí porážku v lize od dubna 2012 a prohry 0:3 s Mladou Boleslaví. Proti Hradci neuspěli fotbalisté z Ďolíčku v šestém soutěžním utkání po sobě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomáš Malinský z Hradce Králové (vpředu) se raduje z gólu. Vzadu jeho spoluhráč Jiří Janoušek.

Článek
Fotogalerie

Klokani přes léto prošli neplánovaně velkou obměnou kádru. A vzhledem k tomu, že ve druhém kole jedou do Plzně a ve třetím hostí Spartu, rýsuje se před nimi hned od začátku další perný boj o záchranu.

„Musíme mužstvo natrénovat, v tom vidím největší problém. Jak jsme hráče různě a na poslední chvíli posbírali, někteří z nich ještě nemají na celých 90 minut," avizuje trenér Miroslav Koubek, jak velká šichta jeho tým čeká.

Teprve před týdnem přišel o gólmana Zlámala a jeho nástupce Fryšták dostal první gól od Pázlera z přímého kopu z třiceti metrů. „Dálka to byla. Byl jsem překvapený, že to tam spadlo, musím se na gól podívat... Trénuje s námi Budinský, ale Sparta ho má jako třetího gólmana na soupisce pro 3. předkolo Ligy mistrů a nechce riskovat. Snad po odvetě v Bukurešti by ho mohla uvolnit," doufá Koubek, sám bývalý ligový gólman.

Rozdílná nálada brankářů

„V týdnu mi trenér řekl, že budu chytat, takže jsem měl čas se připravit. Míč z přímého kopu jsem viděl, až když letěl nad zdí. Trefil to dobře. Již před prvním gólem jsme se začali ze hřiště trochu vytrácet," lituje Tomáš Fryšták.

Naopak hradecký brankář Radim Ottmar prožil ve 32 letech první ligový start. A hned vítězný. „Asi dvanáct let jsem si ho přesně takhle představoval," směje se. „V mých letech to byla velmi zajímavá premiéra. O to krásnější, že jsme vyhráli 3:0. Zatím jsem byl jen párkrát na lavičce áčka jako záskok, takže k ligovému zápasu jsem nikdy blízko neměl."

Reklama

Související témata: