Hlavní obsah

Po pohárovém postupu chceme zabrat i v lize, avizuje Sýkora liberecké plány

Liberec

Fotbalisté Slovanu Liberec se v žádném případě neuspokojují jen s čerstvým postupem do play off o Evropskou ligu, ale naplno se soustředí i na nejbližší program v domácí ligové soutěži. „Zatím jsme bez bodu a musíme makat, abychom se drželi nahoře v tabulce,“ vystihl levý obránce Jan Sýkora náladu v liberecké kabině v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Sýkora z Liberce a Eldis Bajrami z Mödlingu.

Článek

Na levém okraji obranné řady Slovanu Liberec odvádíte stabilní výkony a je patrné, že tenhle post v sestavě vám náramně svědčí.

To, že je to moje pozice, jsem zjistil až minulou zimu, kdy mě tam trenér postavil (úsměv). Nechci říci, že se mi absolutně daří, ale není to snad úplně hrozné. Dobře se mi hraje na stejné straně s levým záložníkem Egonem Vůchem, který se pohybuje přede mnou. Klapalo nám to na jaře a doufám, že souhra vydrží i na podzim, abychom byli spokojeni a trenéři taky.

Liberecká defenziva stojí právě na kvalitní obraně. Jak byste ji charakterizoval?

V současném složení jsme hráli už minulý půlrok, kdy jsme nedostávali moc gólů. Jsme na sebe zvyklí. Předvídáme, co druhý udělá a prostě se po fotbalové stránce dobře známe. Na lajnách se snažíme dostávat se i dopředu. Já zleva a Vladimír Coufal zprava. Stopeři Lukáš Pokorný s Davidem Hovorkou umí konstruktivně rozehrát i vyhrávat osobní souboje. Trenéři to dobře poskládali (úsměv).

A co noví hráči? Jak zapadli do mužstva?

Ve středu pole nastupuje místo Shaly, který odešel, v základu zpravidla Petr Ševčík a v útoku Nikolaj Komličenko místo Marka Bakoše. Myslím, že se odchody podařilo nahradit. S oběma zmíněnými novými kluky, ale i ostatními hráči, kteří doplnili kádr, si herně rozumíme. Trenéři si vybírají hráče, aby se do týmu hodili a zapadli, a zatím se to povedlo. Ostatně v Liberci jsou na obměnu kádru zvyklí.

Jak se chystáte na nedělní ligový duel s Jihlavou?

První kolo v Mladé Boleslavi nám uteklo. Je to prohra na úvod. Z toho vyplývá, že musíme doma zabrat a vyhrát, abychom se postupně dostali v tabulce nahoru.

Reklama

Související témata: