Hlavní obsah

Lize vládne Jablonec, Slovácko zachránilo bod v nastavení

Praha
Aktualizováno

Dvakrát hráli s nováčky, dvakrát bodovali naplno. Fotbalisté Jablonce tak zatím vládnou ePojisteni.cz lize. V utkání 2. kola vyhráli 2:1 nad Hradcem Králové v Mladé Boleslavi, která je pro Votroky azylem. Druhý nováček z Karviné pokřtil svůj nový stadión remízou 1:1 s Brnem. Dukla sice vedla na Slovácku o dva góly, domácí však v nastavení zachránili aspoň bod za remízu 2:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Eldar Civič ze Slovácka (vlevo) a Ondřej Kušnír z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Votroci v premiéře po návratu do nejvyšší soutěže senzačně vyhráli 3:0 v Ďolíčku. Teď ovšem ve svém azylu v Mladé Boleslavi nestačili na Jablonec, který tak vyhrál již čtyři poslední vzájemné ligové zápasy a osmkrát za sebou s Hradcem neprohrál. Severočeši tak po sobotě vedou tabulku.

Karviná se poprvé představila na zbrusu novém domácím stadiónu. S Brnem v historii české ligy ještě nebodovala, ze čtyř posledních zápasů navíc měla skóre 5:15. Pro Zbrojovku šlo o premiéru v ligovém ročníku, její zápas prvního kola se Slavií byl odložen kvůli podmáčenému terénu. První poločas skončil smírně 1:1, a přestože celý druhý pak Zbrojovka dohrávala bez vyloučeného Buchty, skóre se už nezměnilo.

Slovácko přivítalo oblíbeného soupeře, v lize s Duklou pětkrát za sebou neprohrálo a poslední dva duely vyhrálo. Motivace obou soupeřů byla o to větší, že v úvodním kole nebodovali. Pražané vedli již o dva góly, domácí se však nevzdali a Zajíc ve čtvrté minutě nastavení vyrovnal na konečných 2:2.

Program 2. kola:
Sobota
Karviná - Brno 1:1
Branky: 28. Jurčo - 38. Řezníček
Hradec Králové - Jablonec 1:2
Branky: 85. Mareš - 36. Mehanovič, 50. Beneš
Slovácko - Dukla 2:2
Branky: 79. Košút, 90.+4 Zajíc - 31. Olayinka, 62. z pen. Néstor
Neděle
14:30 Plzeň - Bohemians
17:00 Příbram - Ml. Boleslav
17:00 Liberec - Jihlava
19:00 Teplice - Sparta
Pondělí
18:00 Slavia - Zlín

Reklama