Hlavní obsah

V závěru jsme si počínali naivně a netakticky, štve Šilhavého ztráta bodů na Slovácku

Uherské Hradiště

Ještě dvanáct minut před koncem vedli 2:0, ale přesto se museli spokojit pouze s jedním bodem za remízu 2:2. Fotbalisté Dukly nezvládli závěr ligového duelu na Slovácku, vyrovnávací gól inkasovali ve čtvrté minutě nastavení.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Dukly Jaroslav Šilhavý během zápasu se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

„Je to k naštvání. Konec utkání jsme asi trochu podcenili, počínali jsme si naivně a netakticky. Nesmí se nám stávat, abychom takhle zbytečně přišli o dva bodíky. Jsem strašně zklamaný, k vítězství jsme měli hrozně blízko. Nezbývá než ztrátu překousnout a pracovat tvrdě dál," předsevzal si kouč Pražanů Jaroslav Šilhavý.

Kapitán Dukly Jan Šimůnek hovořil po závěrečném hvizdu v podobném duchu. „Ty poslední minuty jsme měli odehrát rozhodně líp. Chtělo to podržet vpředu balón a nepustit Slovácko do tak velkého tlaku. Navíc nás stejně jako v ligové premiéře s Teplicemi opustilo štěstíčko. Ze zpackaného závěru se musíme poučit," plánoval.

Na konci střetnutí se do ofenzívy hradišťského týmu zapojil i brankář Heča a právě po jeho centru, který hlavou lízl Šimůnek, střídající Zajíc srovnal na 2:2. „Chtěl jsem balón za každou cenu odvrátit. Kdybych na něj nedosáhl, možná to dopadlo jinak," přemítal smutný Šimůnek.

Zajíc poslechl trenéra

Mezi domácími fotbalisty naopak zavládlo nadšení. Vyrovnávací gól Tomáše Zajíce byl jeho premiérovým v nejvyšší soutěži při svém druhém ligovém startu za Slovácko. „Pořád ještě rozdýchávám, co se mi povedlo. Trenér mě poslal na hřiště s tím, abych vyrovnal, a tak jsem ho poslechl. Míč ke mně propadl, jen jsem ho uklidil do sítě," usmíval se. „Do poslední chvíle jsem věřil, že aspoň plichtu urveme," prozradil.

Kouč Stanislav Levý reagoval ve své domácí premiéře po návratu na lavičku Slovácka na Zajícův gól oslavným tanečkem od střídačky až téměř doprostřed hřiště. „Tančit neumím vůbec. Jen jsem prostě dal najevo obrovskou radost. Chtěli jsme doma pochopitelně urvat všechny tři body, ale vzhledem k průběhu zápasu musíme být šťastni i za jeden," měl jasno.

Podle Levého dosáhlo jeho mužstvo na remízu díky obrovské vůli a morálce. „Zajíc je přesně typem hráče, který dá pokaždé do hry srdce a rve se na hřišti ze všech sil. Proti Dukle to prokázal. Po fotbalové stránce na sobě však musí ještě hodně pracovat," uvedl trenér na adresu zanedlouho dvacetiletého mladíka.

Reklama

Související témata: