Hlavní obsah

Karviná na první ligovou výhru čeká dál. Proti Brnu jí nepomohla ani přesilovka

Karviná

Celý druhý poločas hráli fotbalisté Karviné v premiérovém domácím utkání v lize proti Zbrojovce Brno přesilovou hru, více jak první ligový bod po remíze 1:1 z ní ale nevytěžili. Úvodní branku zápasu vstřelil po samostatné akci z vlastní poloviny domácí Jurčo, pro něhož to byla už třetí gól v úvodních dvou kolech.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Pavel Eismann z Karviné, Franci Litsingi ze Zbrojovky a Jan Hošek.

Článek
Fotogalerie

„Osobně bych mohl být spokojený, nicméně si myslím, že jsme dnes měli vyhrát. Po vyloučení jsme měli být více trpěliví. Hosté zhustili střed hřiště a nám se nedařilo se prosadit. Po porážce přišla remíza a příště to už snad bude vítězství," svěřoval se slovenský útočník, který přišel do Karviné před sezónou z Dunajské Stredy.

Hrát v početní výhodně nabídl domácím ve 47. minutě po faulu ve středu hřiště obránce Buchta. Uviděl druhou žlutou kartu a zamířil do kabin. „Vyloučení nám uškodilo, bylo to navíc na půlce úplně zbytečné," zlobil se brankář Zbrojovky Dušan Melichárek. „Máme lepší tým a přijeli jsme sem vyhrát, bohužel okolnosti se inkasovaným gólem, který z padesáti procent padá na mou hlavu, a taky tím vyloučením, změnily," dodal.

Čisté konto neudržel ani domácí Jan Laštůvka, kterého ještě před přestávkou překonal z dorážky na hranici ofsajdu Řezníček. „Vzápětí měl velkou šanci Litsingi a kdyby ji proměnil, myslím, že bychom tu vyhráli," řekl trenér Brna Svatopluk Habanec. Laštůvka ale vytáhl parádní zákrok a dokázal, že jeho nasazení do zápasu byl od domácího kouče dobrý tah.Zkušený gólman se s Karvinou dohodl na smlouvě minulý čtvrtek a hned nahradil Slováka Pindrocha, který v minulém kole v Jablonci inkasoval pět gólů.

„Nebylo to ale tak, že by přišel tento týden k týmu. Trénoval s námi od začátku přípravy, absolvoval téměř všechny tréninky a tak nebyl problém ho hned zařadit do sestavy. To, že několik měsíců nechytal, u tak zkušeného gólmana nebude hrát roli. Honza je oborvsky zkušený a věřím, že je tím pravým, kdo nám v lize pomůže," vykládal kouč MFK Karviná Jozef Weber.

Reklama

Související témata: