Hlavní obsah

Jediná kaňka na ligovém víkendu. Asistent sudího Kubr v Plzni chyboval

Praha
Aktualizováno

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR pozastavila asistentovi Jaroslavu Kubrovi delegaci na dvě kola kvůli chybně posouzenému ofsajdu v nedělním utkání první ligy mezi Plzní a Bohemians Praha 1905. Šlo o jediný trest v rámci 2. kola nejvyšší soutěže.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Michal Hubínek z Bohemians (vlevo) a David Limberský z Plzně.

Článek

Nedal si právě snadný úkol. Vrátit důvěru v rozhodčí nejlépe hned během podzimu. "V Polsku to trvalo roky, jenže tam byla i korupce. U vás nelze tak dlouho čekat. Chci, aby se již v polovině nové sezóny řeklo, že je to lepší," vyhlásil bývalý polský arbitr Michal Listkiewicz, nový předseda české komise rozhodčích.

Nutno uznat, že muži s píšťalkou začali sezónu bez skandálů. Kubrův přehmat s praporkem byl jedinou výjimkou, která ve 2. kole nejvyšší soutěže potvrdila pravidlo.

Kubr pochybil ve 22. minutě utkání, když za stavu 1:0 pro Plzeň unikal domácí obraně útočník Bohemians Jan Kuchta. Ten se dostal do vápna, kde byl se spoluhráčem v přečíslení na osamoceného obránce Romana Hubníka. Kubr však chybně zvedl praporek a situaci zastavil.

Ve druhém poločase si pro změnu stěžovali domácí, že Kubr chybně signalizoval ofsajd při slibné šanci plzeňského Krmenčíka.

Komise prověřila rovněž 1. kolo druhé ligy a udělila dvouzápasový postih sudímu Peterovi Mrázkovi za neodpískanou penaltu pro Ústí nad Labem v utkání na hřišti Frýdku-Místku. Stejný trest má i jeho asistent Petr Antoníček, který naopak chybně posoudil ofsajdovou situaci před gólem Ústí.

Reklama

Související témata: