Hlavní obsah

Překvapení v Boleslavi. Jarolíma střídá Kalvoda

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Jména se skloňovala různá. Třeba bývalý kouč národního týmu Michal Bílek nebo jiný internacionál Radoslav Látal, který v minulé sezóně zazářil v Polsku. Fotbalová Mladá Boleslav ovšem překvapila. Místo Karla Jarolíma, který odchází k české reprezentaci, se novým trenérem prvoligového týmu stává Leoš Kalvoda, který dosud vedl druholigový Frýdek-Místek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Leoš Kalvoda ještě na lavičce Olomouce.

Článek

Osmapadesátiletý kouč je brněnským rodákem. S fotbalem začínal ve Zbrojovce, později však zdomácněl v Olomouci. Sigmu několikrát vedl jako trenér, naposledy ještě loni na podzim. V roce 2002 vyhrál na Slovensku titul s Žilinou, třeba Znojmo pak dovedl do první ligy. Leoš Kalvoda trénoval také Hradec Králové, HFK Olomouc, Slovácko či Karvinou.

Momentálně působil v druholigovém Frýdku-Místku, který ještě o víkendu dovedl v premiérovém kole nové sezóny k výhře 2:1 nad Ústím nad Labem.

Nabídka, která se neodmítá

Trenérův odchod jako první oznámily klubové stránky MFK Frýdek-Místek. Vedení klubu muselo reagovat na nabídku prvoligové Mladé Boleslavi jen pár hodin před dnešním pohárovým duelem s třetiligovým Hlučínem.

„Musím se přiznat, že je to pro mě opravdu těžké loučení, jelikož jsem Moravák a ve Frýdku-Místku jsem se cítil opravdu dobře. Na druhou stranu taková nabídka se neodmítá, zvláště v mém věku," poukazuje Kalvoda.

Druhou ligu tak rázem vyměnil za lídra tabulky nejvyšší soutěže. Místo po Kalvodovi by měl na lavičce Valcířů zaujmout jeho dosavadní asistent Miroslav Nemec.

Trenér na jediný zápas

Kalvoda zůstane v klubové historii Frýdku-Místku zapsán jako trenér na jediný zápas. Mužstvo převzal teprve koncem června místo slovenského kouče Mikuláše Radványiho, jehož zlákala Myjava.

„Tak krátké angažmá jsem ještě v životě nezažil. Mrzí mě to, ale je to fotbalový život. Když jsem zažil frýdecké fanoušky při naší domácí premiéře s Ústím, tak jsem si říkal, že angažmá tady bude príma. Třeba se sem někdy vrátím a musím říct, že i velice rád," líčí Kalvoda.

V Mladé Boleslavi uzavírá Kalvoda smlouvu na dva roky s platností do 30. června 2018. Jeho asistenty budou Jiří Saňák, který dosud vedl mládež v Olomouc, a dosavadní členové realizačního týmu David Jarolím, trenér brankářů Jiří Malík a kondiční trenér Martin Třasák.

Reklama

Související témata: