Hlavní obsah

Musíme zlepšit přístup, uvědomuje si liberecký kapitán Pokorný před zápasem ve Zlíně

Zcela z opačné pozice v tabulce, než by se dalo předpokládat, nastoupí fotbalisté Slovanu Liberec ve třetím ligovém kole ve Zlíně. A to v roli týmu, který se dělí o nelichotivé čtrnácté až patnácté místo, zatímco jejich soupeř se nečekaně vyhřívá na třetí příčce. Kapitán libereckého celku Lukáš Pokorný si uvědomuje, co všechno musí tým zlepšit, aby napravil nepovedený ligový rozjezd.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Pokorný ze Slovanu Liberec

Článek

Co stojí za tím, že jste po prohře v Mladé Boleslavi doma jen remizovali s Jihlavou?

Nevím, co se stalo. Bohužel jsme si zápas zkomplikovali kvůli tomu, jak jsme k němu přistoupili. Měli jsme ho dobře rozjetý, ale jako kdyby nám od dvacáté minuty někdo řekl, že nemáme hrát a abychom přestali. To je nepřijatelné směrem ke zbytku utkání, kdy nás naštěstí podržel brankář Martin Dúbravka.

Jak jste vnímali start nedávného libereckého útočníka Michaela Rabušice v jihlavských barvách?

Čekal jsem, že nastoupí od začátku, přitom zasáhl do hry až ve druhém poločase. Ale rádi jsme ho v Liberci viděli. Přece jen tady byl dlouho a jako bývalí spoluhráči máme k němu nějaký vztah. Rambo byl nahecovaný, poprvé v dresu Jihlavy a hned proti nám v Liberci. Chtěl se předvést, což se mu povedlo. Myslím, že stanovený úkol od jejich trenéra splnil.

Cítíte z postu kapitána velkou zodpovědnost za liberecké týmové výsledky?

Máme v ligové tabulce pouze jeden bod. Ale beru to klidně i na sebe, byť na hřišti je nás jedenáct hráčů. Musíme vědět, že je to liga a v ní každý zápas důležitý. Škoda, že jsme to zatím nezvládli.

Z čeho tedy chcete vycházet při duelu ve Zlíně?

Je potřeba hrát stejně ve středu, ve čtvrtek i o víkendu. A nemyslet si, že postupem do play off o Evropskou ligu jsme nahoře. Musíme se soustředit i na domácí ligu, která je dlouhodobou soutěží a podle ní se bude hodnotit sezóna i s výhledem do budoucna.

Reklama

Související témata: