Hlavní obsah

Slavia znovu platí za fanoušky, tentokrát kvůli jejich vandalismu v Brně

Praha
Aktualizováno

Dostali se do ráže a jejich klub to stojí jen peníze. Fanoušci sešívaných o sobě dali nechvalně vědět hned při návratu do pohárové Evropy a fotbalová disciplinárka nyní potrestala pražskou Slavii pokutou 100 tisíc korun za řádění jejích příznivců v Brně, kde poškodili stadión.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie Praha během utkání 2. předkola Evropské ligy proti Levadii Tallinn.

Článek

Co na tom, že se zápas 1. ligového kola ani nehrál. Duel na hřišti Zbrojovky odplavil silný déšť a nezpůsobilý terén. Fanoušci pražské Slavie se i tak realizovali po svém.

"Utržená umyvadla, rozmlácené pisoáry, prokopnuté a vytržené dveře a poničené vypínače jsou vandalismem, který komise jednoznačně odsuzuje," poukazuje v prohlášení předseda Richard Baček, proč jeho disciplinární komise vyměřila Slavii pokutu 100 tisíc korun.

"Apelujeme na všechny kluby, aby především intenzivní komunikací se svými fanoušky přiměly je samotné, aby se v prvé řadě pokusili sami eliminovat ze svých řad jedince, kteří svým chováním a skutky poškozují dobré jméno jejich klubu," dodává Baček.

Slavia se přitom snaží své fanoušky umírnit. Jen tři dny před cestou do Brna je varovala, že za jejich chování v Tallinnu zaplatí v přepočtu 150 tisíc korun a za domácí pohárovou odvetu pak dokonce dvojnásobek.

Všechno marné, vršovický klub zaplatí znovu...

Bačkova komise také zahájila disciplinární řízení s Teplicemi kvůli podezření, že fanoušci házeli pyrotechniku na hrací plochu při domácím utkání se Spartou. Zastavila také činnost na jedno utkání brněnskému Radku Buchtovi za vyloučení v utkání 2. ligového kola s Karvinou.

Reklama

Související témata: