Hlavní obsah

Příbram - Plzeň 0:3Viktoria se naladila na Razgrad, nebohé Středočechy vyřídila již do přestávky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Bakoš (penalta) 0 : 1
37. Ďuriš 0 : 2
48. Kovařík 0 : 3
Záznam online reportáže

Příbram
Aktualizováno

A teď ať klidně přijde na řadu středeční vstup do 4. předkola Ligy mistrů s Razgradem. Fotbalisté Plzně se na klíčový duel naladili ideálně, v předehrávce 3. kola ePojisteni.cz ligy zvítězili v Příbrami hladce 3:0. Zatímco Viktoria se aspoň do soboty posunula na první příčku tabulky, nadále platí, že Středočeši dosud v sezóně nedali ani gól a ještě nebodovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň Jakub Hromada (vlevo) a Marek Bakoš oslavují vedoucí gól v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Příbram těsně před utkáním posílila obranu o zkušeného bývalého reprezentanta Martina Jiránka, tomu však zatím nepřišly papíry z ruského Tomsku a hrát ještě nemůže. Středočeši ovšem rychle angažovali explzeňského Petra Trappa, který naposledy působil v Nitře, a toho hned proti obhájci titulu vytasili.

Začátek zápasu byl víc než rušný. Hned na úvod chyboval plzeňský Matějů, o míč ho obral Majtán a šel sám na brankáře - lehkovážným zakončením však Kozáčikovu svatyni přestřelil. Matějů pak vzápětí mohl svůj kiks napravit, pronikl do vápna soupeře a prudkou střelou trefil břevno.

Prvnímu gólu předcházely zmatky, přesto se ho Plzeň dočkala. Slavila již po Ďurišově dorážce, rozhodčí však nařídili penaltu za předchozí Hruškův faul na Hubníka. A navrátilec Bakoš ji bezpečně proměnil.

Ještě do přestávky pak museli domácí vzít na vědomí, že jejich čekání na první bod se minimálně o týden odkládá. Kopic ve 37. minutě zahrál rohový kop na přední tyč, odkud Ďuriš šťastnou hlavičkou prodloužil míč do sítě. Na konci poločasu pak moc nechybělo, aby ho z přesně stejné situace napodobil také Hejda.

Začátek druhé půle uzemnil Středočechy definitivně. Plzni vyšel rychlý brejk, Ďuriš hledal před brankou Bakoše, ale míč do sítě pohodlně uklidil až za ním nabíhající Kovařík.

Favoritovi se klidný marš za třemi body zkomplikoval jen v 73. minutě, kdy si Kopic nechal zbytečně dát druhou žlutou kartu a poslal svůj tým do deseti. Ani to však Příbrami ke vstřelení první podzimní branky nestačilo...

Fotbalová ePojisteni.cz liga - 3. kolo:
1. FK Příbram - Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)
Branky: 24. z pen. Bakoš, 37. Ďuriš, 48. Kovařík. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Hrabovský. ŽK: Chaluš, Hruška, Rezek, Divíšek - Hromada, Kopic, Kovařík. ČK: 73. Kopic. Diváci: 3381.
Příbram: Hruška - Tregler, Chaluš, Divíšek, Ferrara - Trapp, Krameš - Peltier (75. Brandner), Pilík (53. Pecháček), Rezek (84. Burnání) - Majtán. Trenér: Pulpit.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hromada (86. Kučera) - Kopic, Bakoš (76. Rajtoral), Kovařík - Ďuriš (81. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: