Hlavní obsah

Sparta zvládla derby v Ďolíčku, Kalvoda prožil trpkou premiéru

Praha
Aktualizováno

Sezóna nabírá tempo, 3. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy pokračovala pěti sobotními duely. Pozornost poutal debut kouče Kalvody na lavičce Mladé Boleslavi, která doma prohrála 1:2 s Karvinou. Jablonec remizoval 2:2 se Slováckem, Zlín zvítězil 2:1 nad Libercem. Šlágrem kola bylo malé pražské derby mezi Bohemians a Spartou, hosté již do přestávky rozhodli o výhře 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelci dvou gólů Sparty Praha Bořek Dočkal (vlevo) a Lukáš Juliš.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav zatím netratila ani bod, přesto byla nucena vyměnit kouče. Karel Jarolím již na plný úvazek odešel k národnímu týmu, jeho nástupcem se stal Leoš Kalvoda. Los mu pro premiéru nachystal duel s Karvinou, kde také dříve trénoval. A dočkal se nadmíru hořkého debutu! Nováček bleskově otočil skóre a odváží si senzační výhru 2:1.

Druhým týmem s plným bodovým ziskem po dvou kolech byl Jablonec. Hostil Slovácko, s nímž prohrál jediný z posledních 9 vzájemných ligových duelů. Moravské mužstvo zatím vyhrálo na Střelnici jen jednou - v březnu 2002. Nepovedlo se mu to ani nyní, ovšem remíza 2:2 znamená první ztrátu pro Jablonec.

Zatímco Zlínu se vstup do sezóny vydařil, Liberec uhrál jen jednu remízu. Slovan potřebuje rychle navázat na pohárový postup, ve Zlíně se mu to ovšem nepovedlo. Ševci zvítězili 2:1 a Liberec tak vyhrál jen jediné z posledních 6 ligových utkání.

Sparta hraje na Bohemians

Brno doma v lize desetkrát za sebou neprohrálo, naposledy podlehlo loni 3. října 0:4 právě Teplicím, jež hostilo dnes. Nový trenér Zbrojovky Habanec dlouhá léta hrál a trénoval v Teplicích, na Stínadlech působil také Litsingi. Diváci byli zklamaní, gólu se na Srbské nedočkali...

Klokani v minulém kole zabodovali v Plzni a nyní jim v malém pražském derby připadl duel s dalším kandidátem titulu. Na minulé kolo navázat nedokázali, Sparta jim dala již do přestávky dva góly a Ďolíček ovládla. Bohemians tak v lize neporazili Spartu již 18x za sebou (14 porážek, 4 remízy). Klokani rivala naposledy porazili v listopadu 2001 (doma 2:1).

Program 3. kola:
Pátek
Příbram - Plzeň 0:3
Sobota
Jablonec - Slovácko 2:2
Branky: 6. Wágner, 83. Mihálik - 19. T. Rada, 77. Havlík.
Mladá Boleslav - Karviná 1:2
Branky: 43. J. Rada - 58. Janečka, 59. Šisler.
Zlín - Liberec 2:1
Branky: 27. Jugas, 70. Hájek - 40. Bartl
Brno - Teplice 0:0
Bohemians - Sparta 0:2
Branky: 18. Juliš, 31. Dočkal
Neděle
17:00 Dukla - Hradec Kr.
19:30 Jihlava - Slavia

Reklama